Helyi közélet

2016.11.16. 08:30

Felkészülten várják a telet

fenyvesi

Téli felkészülési gépszemlét tartott a VGÜ Nonprofit Kft. tegnap salgótarjáni telephelyén. Több, a város üzemeltetésében részt vevő szervezet és cég képviselője jelenlétében Fekete Zoltán igazgató adott tájékoztatást a téli időszakra vonatkozó feladatokról és az ehhez kapcsolódó adatokról.

Salgótarján. Fekete Zoltán tájékoztatójában összefoglalta, hogy a téli hóeltakarítási és síkosság-mentesítési feladatokkal Salgótarján Megyei Jogú Város önkormányzata bízta meg a VGÜ Kft.-t. A város területén a belterületi utak hossza mintegy 135 kilométer. Ebből 24 kilométer helyi forgalmi út, amelyek rendben tartása az első számú feladat. Ezen túlmenően 217 ezer négyzetméternyi felületet tesznek ki a város járdái, terei, valamint 33 darab lépcső tisztításáról is gondoskodni kell.

[caption id="" align="aligncenter" width="2981"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A különböző felületek takarítása eltérő technológiát igényel. Négy darab tolóekés, szóró felépítménnyel ellátott, nagyteljesítményű teherautó áll készenlétben az útfelületek tisztítására, ezek a gépek azonnal bevethetőek. Járdafelületek, terek tisztítására kisméretű tolólappal és szóró felépítménnyel rendelkező gépeket használnak. Egyéb területek, például a lépcsők síkosság-mentesítése kézi erővel történik. A Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft.-vel kötött megállapodás alapján közmunkások is igénybe vehetőek, illetve ha a helyzet úgy kívánja, rendkívüli hómunkások is alkalmazhatóak.

Az aktuális előrejelzések alapján, november 15. és március 15. között szükség szerint 24 órás ügyelet lép életbe, amely riasztás esetén biztosítja az egy órán belüli, ügyeleti terv szerinti munkavégzés megkezdését. A zavartalan és hatékony munkavégzés érdekében minden dolgozó mobiltelefonnal rendelkezik, illetve a munkát végző járművek GPS eszközökkel vannak ellátva. A lakossági bejelentéseket a hóügyelet 06-20/332-40-08-as telefonszámán lehet megtenni.

[caption id="" align="aligncenter" width="2743"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A tájékoztató befejezéseként az igazgató szavaival a lakossághoz fordult az esti parkolással kapcsolatban. A zavartalan munkavégzés segítése érdekében kérik az autótulajdonosokat, hogy járműveikkel ne csak egy autó szélességű szabad helyet hagyjanak parkolásnál, mert a munkagépek ekéi közel három méter szélességűek, ezért kérik a sofőröket, figyeljenek erre a megállásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában