Helyi közélet

2016.11.24. 09:18

Emberölésért felel a férfi

fenyvesi

Vádemelést javasolnak a Nógrád megyei rendőrök azzal a 63 éves férfival szemben, aki a nyomozás adatai szerint 2015. május 4-én Salgótarjánban megölt egy nőt, majd holttestét egy kútban rejtette el – írja közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Salgótarján. Amint arról korábban beszámoltunk, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság a hozzátartozók bejelentése alapján körözési eljárást folytatott egy 55 éves nő eltűnése miatt. A rendőrségre 2015. május 4-én érkezett a bejelentés, miszerint a nő ismeretlen helyre távozott és nem adott életjelet magáról.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az eltűnés gyanús körülményei miatt az eljárást átvette. A rendőrök széles körű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként megállapították, hogy B. István 63 éves salgótarjáni lakos a nőt megölte, majd holttestét elrejtette.

A nyomozás adatai szerint B. Istvánt 2015. május 4-én lakásán felkereste az 55 éves nő és közöttük hangos szóváltás alakult ki. A vita során a férfi egy alkalommal torkon ütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében életét vesztette. A 63 éves férfi –, hogy a felelősségre vonást elkerülje – a sértett holttestét egy használaton kívüli kútba dobta, majd földdel betemette.

A bűnügyi szolgálat munkatársai a holttest megtalálását követően, 2016. június 6-án a férfit elfogták, emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették. Ezután a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását is – írja a közlemény.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő 63 éves férfi ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Nógrád Megyei Főügyészségnek továbbították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában