Helyi közélet

2016.11.12. 07:59

Elkerülhető-e a felszámolás?

fenyvesi

A csődtörvény értelmében a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nek a csődeljárás megindításától kezdve hatvan napon belül össze kell hívnia a hitelezőket egyezségi tárgyalásra, és a vagyonfelügyelő bevonásával a fizetőképesség helyreállítását célzó programot és egyezségi javaslatot kell készítenie. A Palóc Nagykernek november végéhez közeledve egyre kevesebb ideje maradt minderre. A jelenlegi helyzetről Sztefanov-Bolla Krisztina vagyonfelügyelőtől kaptunk tájékoztatást.

NMH-Információ. Számos kérdés merül fel a Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődeljárásával kapcsolatban, ezekre a cég ügyvezetőjénél kerestük a választ. Czékmány József a vagyonfelügyelőhöz irányított, elmondása szerint ugyanis ebben a helyzetben ő a kompetens a válaszadásban.

Megkerestük Sztefanov-Bolla Krisztina vagyonfelügyelőt, aki fontos információkat osztotta meg szerkesztőségünkkel, igaz, minden kérdésünkre nem kaptunk választ. „ A Palóc Nagyker Kft. csődvédelem alatti csődeljárásával kapcsolatban tájékoztatom, hogy a dolgozók létszáma folyamatosan változik, tekintettel arra, hogy a dolgozók a körülmények miatt folyamatosan mondanak fel. A csődeljárás alatt a befolyó bevételekből folyamatosan fizetjük ki a Cstv. 11. § (1) bek-ben meghatározott költségeket, beleértve a munkabéreket is. Az eljárás során az adós kiküldte a hitelezők részére az egyezségi tárgyalásra szóló meghívót, mely szerint 2016. november 16-án lesz az egyezségi tárgyalás, melyen döntés születhet, hogy a hitelezők támogatják-e a cég egyezségi ajánlatát és a fennmaradását. Amennyiben az egyezségi javaslatra a biztosítotti és nem biztosítotti hitelezőktől a szavazatok többségét külön-külön a cég megkapja, akkor az egyezség létrejöhet és a felszámolást a cég elkerülheti” – írta megkeresésünkre.

Sokan bíznak a megyében ezen utolsó lehetőségben. A korábbi Príma és CBA üzletek ugyanis hiányoznak a településekről. Egyre több jelzés érkezik szerkesztőségünkbe, miszerint nehézségeket okoz a mindennapi életben, hogy jól megközelíthető, parkolóval ellátott és minőségi árut kínáló boltok tartanak zárva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában