Helyi közélet

2016.11.15. 10:03

Egy összetartó közösség önkéntes munkája

fenyvesi

Az OTP Bank Nyrt. salgótarjáni fiókjának munkatársai – az OTP Bank Önkéntes Programjának keretén belül – a közelmúltban a Salgótarjáni Összevont Óvoda Pitypang Tagóvodájába látogattak, hogy önkéntes munkájukkal segítséget nyújtsanak az intézet szebbé tételében.

Salgótarján. Az OTP Bank Nyrt. százezer forint adománnyal, illetve önkéntes munkával segítette a Salgótarjáni Összevont Óvoda Pitypang Tagóvodájának külső homlokzat-felújítását.  A jótékonysági munkán tizenketten vettek rész. A csapat tagjai ötödik alkalommal támogatták a rászorultakat, akik középpontjában elsősorban a gyerekek állnak, hiszen az első négy projekt is az ő javukat szolgálta.

[caption id="" align="aligncenter" width="1193"] Ezúttal a Salgótarjáni Összevont Óvoda Pitypang Tagóvodájának segítettek a pénzintézet munkatársai[/caption]

Ahogy ezt 2011-ben megálmodták, hagyományt teremtettek. Elsőként az etesi anyaotthont segítették, majd a Mackóvár Központi Óvodában a sószobát és más belső helyiségeket festettek ki, de jótékonykodtak már napközi otthon javára is. Már első alkalommal is nagy érdeklődés övezte a programot, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Idén az ötvenéves intézmény külső homlokzata öltött új ruhát, ami az elmúlt évek folyamán balesetveszélyessé vált, az idő múlásával és az időjárás viszontagságai révén repedések keletkeztek rajta, a vakolat eltáskásodott és részlegesen lehullott.

Az óvoda karbantartói által kijavított felület új színt, esztétikus megjelenést kapott az OTP NyRt. munkatársai által.  Így már biztonságban és szép épületben tudjuk fogadni a gyermekeket. Köszönettel tartozunk az OTP NyRt. csapatának, akik szabadidejükben önzetlenül segítettek. Jó érzés számunkra, hogy vannak önzetlen támogatóink – mondta el lapunknak Andóné Angyal Mária óvodavezető.

A reggeli órákban lelkes dolgozók kezdtek neki a homlokzat festésének, jókedvűen mázolták a frissen vakolt falat, ami az esztétikai élmény mellett az épület külső védelmét is biztosítja ezek után.

A több éve megvalósult kezdeményezés bizonyítja, hogy nem csak a hétköznapokban, a munkánk folyamán cselekszünk felelősségteljesen, hanem önzetlenül segítünk nemes célok érdekében– mondta el lapunknak Sándor Zoltán igazgató.

Ösztönözni szeretnénk munkatársainkat a társadalmi felelősségvállalásra, ugyanakkor hiszünk abban, hogy a közösen elért siker erősíti a csapatszellemet is. A munkatársak olyan saját ötleteiket valósíthatják meg ezen projektek keretében, amelyek hozzájárulnak a megyében élő hátrányos helyzetű gyermekek életszínvonalának javulásához – zárta mondanivalóját Sándor Zoltán.

(NBA)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában