Helyi közélet

2016.11.22. 07:06

„Cserbenhagyta saját táborát az ellenzék”

fenyvesi

Nemrégiben a városházán sajtótájékoztató keretében értékelte a bevándorlással kapcsolatos parlamenti alaptörvény-módosítási szavazást, illetve annak utózöngéit Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője. Hegedűs Henrik

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Balla Mihály[/caption]

Balassagyarmat. A honatya elöljáróban kifejtette, hogy korunk legsúlyosabb általános válságjelenségének, a migrációnak kezelésére a kontinensen nincs kézzel fogható ötlet, és hiába tett meg sok mindent hazánk a veszély elhárítására, az Európai Unió vezetői nem adták fel, hogy keresztülvigyék a tagországokban a kötelező betelepítési kvóta bevezetését. A politikus hozzátette, az október 2-i népszavazás egyértelműen bebizonyította, hogy a kvóta elutasításának kérdésében a magyar nép egységesen támogatja a kormányt, amit mutatott 3,3 millió választópolgár kiállása, és ezt az akaratot az alaptörvény módosítása megerősítette volna. Ám kiderült, az emberek kizárólag a kormánypártokra számíthatnak, hiszen a módosítás elutasításának tükrében kijelenthető: nincs nagy különbség az ellenzék erői között, mindannyian ugyanúgy viselkednek, saját vélt érdekeik szerint cselekednek. Saját hatalmi érdekük fontosabb, mint az ország védelme, nemzeti ügyeket pártpolitikai témaként kezelnek – hangoztatta Balla Mihály, majd utalt arra, hogy a szocialisták és a jobbikosok egyaránt hazudtak, becsapták saját szimpatizánsaikat is, hátat fordítva önmaguk táborának, mivel korábban mind a két párt a törvény módosítása mellett kardoskodott, aztán egy csapásra hatalmas fordulatot vett a véleményük. A parlamenti képviselő szerint a Jobbik érvelése eleve hibás: a letelepedési kötvényeket nem szabad ugyanis összekötni a menekültválsággal, hiszen ez az értékesítési mód az államháztartás finanszírozásának eszköze, azaz gazdasági kérdés, és nincs köze a napi belpolitikához. Ezért sem lehet elfogadni az ő alaptörvény-módosítási javaslatukat, annak ellenére sem, hogy a kormány valóban komolyan gondolja a letelepítési kötvények rendszerének felülvizsgálatát – vélekedett Balla Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában