Helyi közélet

2016.11.18. 06:30

Bővíti iskoláját a Bárkányi

fenyvesi

Félmilliárd forintos pályázati támogatással bővíti intézményét a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Szécsény. – Népszerű a városban a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium – mondta dr. Harikné dr. Havasi Beáta, Szécsény város alpolgármestere.

A gyermeklétszám növekedése miatt az iskola vezetésének gondot jelent a Magyar úti épületben a diákok elhelyezése. Gond, de tegyük hozzá, hogy az érdeklődés, a gyermeklétszám növekedése, hála Istennek örömteli – tette hozzá.

[caption id="" align="alignleft" width="768"] Megújulását követően ilyen lesz a volt polgári iskola épülete[/caption]

A Váci Egyházmegye és a szécsényi iskola vezetői megkeresték az önkormányzatot, hogy lehetőségük lenne az egyházi iskolák bővítésére kiírt pályázaton részt venni. A városvezetés annyit tudott segíteni, hogy a mindig is oktatási intézményként használt volt polgári iskola épületét – ahol jelenleg nincs tanítás – a pályázat sikere esetén átadja a Bárkányinak.

A közelmúltban érkezett az örömhír, hogy katolikus iskola a felújításra, bővítésre 500 millió forintot nyert. Az épületben kialakítottak egy közösségi teret és egy tornatermet. A tervek szerint a Magyar úti épületből az 1-3. osztályosok kerülnek át az új helyre. A Magyar úton felszabadult termek lehetővé teszik a kabinetoktatás további fejlesztését.

Az iskola ezzel még színvonalasabb képzést tud biztosítani a tanulói számára. A munkálatok már a jövő év elején elkezdődnek, az elképzelések szerint a 2017-2018-as tanév elején már birtokba vehetik a kisdiákok az új épületet.

Szenográdi Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában