Helyi közélet

2016.11.21. 06:52

Autóbalesetben elhunyt a polgármester

fenyvesi

Pótolhatatlan veszteség érte Rimóc községet. Szombat este, tragikus autóbalesetben, a kórházba szállítást követően elhunyt Beszkid Andor polgármester. A település megújításáért, hagyományaik megőrzéséért, a kistérség és így a megye fejlődéséért évtizedek óta oly’ sokat dolgozó faluvezető 54 éves volt.

[caption id="" align="aligncenter" width="142"] 1962-2016[/caption]

Szécsény/Rimóc. Az elsődleges adatok szerint – eddig tisztázatlan körülmények között – két személygépjármű ütközött össze november 19-én 17.30 óra körüli  időben Szécsény külterületén. A rendőrök a helyszínelést teljes, majd félpályás útlezárás mellett végezték, s a mentők is hamar a helyszínre érkeztek.

A baleset következtében három személy sérült meg, köztük Beszkid Andor, Rimóc polgármestere, akinek a kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

A tragikus hírt dr. László Tünde, Rimóc jegyzője erősítette meg, aki egyben azt is közölte, hogy a falu képviselő-testülete a továbbiakról hétfőn dönt.

– Pótolhatatlan embert veszített nemcsak Rimóc, hanem egész Nógrád megye – fogalmazott.

[caption id="" align="alignleft" width="1341"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Beszkid Andor 26 évig szolgálta a közt az élet szinte minden területén. Munkájának köszönhetően folyamatosan gyarapodott a település, a szécsényi járás, ezáltal megyénk is. A települési infrastruktúra kiépítése, a sportcsarnok, a sportöltöző, a turisztikai szálláshelyek létrehozása, az intézmények folyamatos bővítése, felújítása nemcsak a rimóciak életszínvonalának javulását szolgálják, hanem a térségben élőkét is. Mindent megtett azért, hogy megőrizze a település és a megye kulturális, építészeti, természeti kincseit. Szakmai tapasztalatát megyén belül és kívül is elismerték. Beszkid Andor 54 éves volt. Lapunk szerkesztősége őszinte részvétét fejezi ki a hozzátartozók és mindenki felé, aki szerette, tisztelte őt.

Lakatos Kati

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában