Helyi közélet

2016.09.15. 09:44

Új, magyar gyártású tűzoltóautókat adtak át Budapesten

fenyvesi

Új, magyar gyártású tűzoltóautókat adtak át csütörtökön Budapesten.

Budapest-MTI. Az ünnepi rendezvényen Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy ma a legfontosabb érték a biztonság, amely a fejlesztésnek köszönhetően tovább nő.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Tűzoltók állnak a hazai gyártású, Rába R-16 típusú tűzoltógépjárművek előtt az átadáson a BM Heros Zrt. X. kerületi járműgyárában 2016. szeptember 15-én. MTI Fotó: Lakatos Péter[/caption]

Az államtitkár összesen negyven új eszközt és négy felújított gépjárművet adott át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, tizennégy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, valamint négy önkéntes tűzoltó-egyesületnek. Az eszközök összértéke megközelíti a 2,3 milliárd forintot. Az új eszközök között tizenöt gépjárműfecskendő van, ezeket a járműveket tűzoltási és műszaki mentési feladatok elvégzésénél is jól lehet alkalmazni. Egy autó ára 132,5 millió forint.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Hazai gyártású, Rába R-16 típusú tűzoltógépjárművek az átadáson a BM Heros Zrt. X. kerületi járműgyárában 2016. szeptember 15-én. MTI Fotó: Lakatos Péter[/caption]

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában