Helyi közélet

2016.09.29. 05:00

Sorsdöntő a népszavazás

fenyvesi

Október 2-án népszavazás lesz Magyarországon. Olyan népszavazás, amely évtizedekre meghatározhatja hazánk sorsát – hangzott el Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján. Salgótarján. Az elmúlt évben másfél millió bevándorló érkezett Európába. Többségük a nyugat-balkáni útvonalon. Az Európába érkező bevándorlók mintegy fele – megközelítőleg 760 ezer fő – a mi térségünkön keresztül. A magyar biztonsági határzár mérsékli az illegális bevándorlást, de a veszély továbbra is fennáll – kezdte tájékoztatását a képviselő. Elmondta: várhatóan a bevándorlási nyomás tovább fokozódik, mert a Törökország és az Európai Unió közötti megállapodás instabil, Görögországban folyamatosan nő a várakozók száma, a bevándorlás utánpótlása szinte korlátlan. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a józanész azt diktálná, hogy Európa minden eszközzel megvédje határait, de Brüsszel ehelyett egy kvótacsomagot tett az asztalra, amelynek három veszélyes eleme van. Ezek a bevándorlók kötelező szétosztása a tagállamok között, a pénzbüntetés az ezt visszautasító tagállamoknak, illetve a családegyesítés megkönnyítése. Hangsúlyozta, hogy a kormány azért kezdeményezett népszavazást, mert a kvótacsomag jogtalan. Úgy fogalmazott, hogy a kormány véleménye szerint a referendum a legjobb módja annak, hogy elutasítsuk a kvótacsomagot, hiszen a népszavazás a legerősebb demokratikus eszköz. A képviselő elmondta, hogy Brüsszel hamis érveket sorakoztat fel, amikor arról beszél, hogy a betelepítésre a munkaerőhiány miatt van szükség, hiszen Európában már most is 22 millió munkanélküli van. Az már régen megdőlt, hogy a jövő a multikulturális társadalomé, és az is bebizonyosodott, hogy nem igaz, hogy a bevándorlás nem függ össze a terrorizmussal. Becsó Zsolt kitért arra is, hogy Brüsszel elhibázott bevándorlás-politikáját a magyar baloldal messzemenőkig támogatja, ide sorolta Salgótarján szocialista vezetését is. Mint elmondta, a város vezetői és baloldali képviselői pártpolitikusként olyan rendezvényeken vesznek részt, ahol arra ösztönzik az embereket, hogy maradjanak otthon. Ezzel szemben várospolitikusként már arról beszélnek, hogy a város polgárai elég önállóak és bölcsek ahhoz, hogy önmaguk döntsék el, mit és hogyan szeretnének cselekedni október 2-án. A képviselő szerint a baloldal pártpolitikai kérdést csinál a népszavazásból, pedig az nem a pártokról szól, hanem Magyarország jövőjéről. Zárásként az országgyűlési képviselő arra kért mindenkit, hogy október 2-án pártállástól függetlenül vegyen részt a referendumon, és szavazzon nemmel a kötelező betelepítési kvótára. F. G.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában