Helyi közélet

2016.09.24. 08:12

Megmentőjét keresi a Karancs Szálló

fenyvesi

Az ország egyik legismertebb ingatlanközvetítő oldalán meglepő információra bukkantunk: eladó a Karancs szálló! A hirdetés szerint a 3249 négyzetméter alapterületű, 2001 óta üresen álló épületet 350 millió forintért kínálják, teljes fejlesztési koncepcióval.

 

Salgótarján. Eladó Salgótarján legprominensebb részén egy 2001 óta üresen álló szállodaingatlan, teljes fejlesztési koncepcióval. A fejlesztési koncepció főbb alappillérei: 86 szobás, négycsillagos szálloda, kb. 140 fős étterem terasszal, kávézó/bár, 200 fős konferenciaterem, Business corner, fitness/wellness részleg, tetőterasz, 50 db fedett parkoló – olvasható a hirdetésben. Megmentőjét Keresi tehát a Karancs Szálló. De hogy jutott idáig a családi és szórakoztató, valamint közéleti rendezvények egykori kedvelt helyszíne?

[caption id="" align="aligncenter" width="2279"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Kapuit 1964. április 4-én nyitotta meg. A Karancs gyorsan Salgótarján és Nógrád megye egyik jelképévé és a helyiek egyik kedvenc szórakozóhelyévé vált. Az akkori idők egyik legmodernebb és legszebb szállodája ma üres kísértetkastélyként magasodik a Fő térre. 2009-ben hírek szóltak arról, hogy felújítják és négycsillagos wellness szállodaként újra megnyitják a vendégek előtt. Ez az a terv, amelyet ma az épülettel együtt eladásra kínálnak. Az akkori nagy remény tehát füstbe ment, pedig óriási szenzációként publikálta a megyei sajtó az akkori örömhírt. Így szóltak a nyilatkozatok 2009-ben:

„Megszűnik Salgótarján Fő terén a kísértetkastély, miután az új tulajdonos, a Styl ingatlanfejlesztő csoport kétmilliárdos költséggel jövő év tavaszán megkezdi az 1964-ben épült Karancs Szálló felújítását, négycsillagos wellnes-hotellé történő átalakítását” – jelentette be dr. Tordai Péter, a cégcsoport egyik tulajdonosa.

„Két évbe telt, amíg a korábban társasházzá alakított épület tulajdonosaival sikerült megegyezni a rekonstrukcióról, a pályázatról, valamint a várossal az építési engedélyről. A kétmilliárd forintos beruházás keretében 2010 végére egy 76 szobás, négycsillagos szálloda alakul ki, amely a félemeleten épülő konferenciateremmel, földszinti üzleti centrumával hiányt pótol a turizmus terén. Az épület tetején lesz a wellness részleg, úszómedencével, jakuzzival, szaunával, szoláriummal és gyermekjátszótérrel. Ugyancsak a félemeleten valósul meg az új, százfős étterem is.”

„ regionális fejlesztési tanács hatszázmillió forinttal támogatta a beruházást – mondta el Boldvai László országgyűlési képviselő.”

„ Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester örömmel jelentette be, hogy megkezdődhet a tíz éve szinte üresen álló szálloda rekonstrukciója, ami szervesen illeszkedik a két éve megkezdett főtér rehabilitációs folyamatba. A város parkolóhelyek kialakításával is segíti a beruházót. A földfelszínen 300, a tér másik oldalán megvalósítandó mélygarázsban 250-280 gépkocsi elhelyezésére lesz mód.  Székyné dr. Sztrémi Melinda üdvözölte az új díszlépcső ötletét, amely a szállodába vezet, mivel új stílust teremt a Fő téren. Erre azért van szükség, mivel a földszint több tulajdonos kezében van, s a korábbi portál nem tudná kiszolgálni az objektumot.”

„ A tavasszal kezdődő átalakítás nem jár a Fő tér gyalogos és jármű forgalmának jelentős korlátozásával – említette dr. Tordai Péter, majd felhívást tett közzé régi karancsos relikviák gyűjtésére, szöveges emlékek megírására”

Akkoriban azzal nem foglalkozott egyetlen sajtóorgánum sem, hogy a beruházás nem indult el, mint ahogy a parkolóház terve is a köddel vált eggyé. Később olvashattunk arról, hogy utóbbi azért hiúsult meg, mert az önkormányzat nem talált befektetőt a gazdasági szférából, s teljesen önkormányzati projektként pedig nem volt megvalósítható a fejlesztés. A Karancs Szállóval kapcsolatban pedig olyan hírek keltek szárnyra, miszerint a Styl ingatlanfejlesztő csoport nem kapott hitelt a pályázati támogatás mellé. Egy szó, mint száz: bárki megveheti az épületet, még fejlesztési tervet is kap hozzá. Arról, hogy mi lesz a Karanccsal akkor, ha nem sikerül eladni és, hogy ez a terv fenntartható működést biztosítana-e, későbbi lapunkban adunk tájékoztatást az érintettek bevonásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában