Helyi közélet

2016.09.08. 03:51

Bedőlés előtt a Palóc Nagyker?

fenyvesi

Teljes az áruhiány, 1300 munkavállaló jövője a tét. Lesz-e megoldás? Újra a CBA északi bástyája az országos média főszereplője. Ez lehet az első olyan kereskedelmi  cég, amit be kellene zárni a kétéves bezárási szabály szerint. Lapunkon kívül már az RTL Híradója és a nol.hu online portál is próbált utána járni a helyzetnek.

 

NMH-információ. Az RTL Híradója az alábbiakat közölte a témával kapcsolatban: járva a Palóc Nagyker Kft. CBA boltjait a megyében, mindenhol azzal találkozik a vásárló, hogy súlyos áruhiány van. Ez a helyzet már lassan több hónapja tart. A bolti eladók is arról nyilatkoznak, hogy hetek óta vannak olyan termékek, amiket nem kapnak az üzlet polcaira. Egyes helyeken a CBA bolt az egyetlen, így az alapvető élelmiszerek beszerzése is nehézkes azokon a településeken.

[caption id="" align="aligncenter" width="2119"] Képünk illusztráció (Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

A nol.hu online portál pedig a következőket közölte olvasóival: a CBA vezetése azonnal tárgyalásokat kezdeményezett az 1300 dolgozót foglalkoztató Palóc Nagykereskedelmi Kft-vel. A lánc boltjai üresek, a cég három éve súlyosan veszteséges. Az online portál arról is beszámol, hogy nehéz helyzetbe került a Palóc Nagykereskedelmi Kft. Immár harmadik éve veszteséges, tavalyra egyenesen 1,9 milliárd forint mínuszt hozott a cég, miközben az árbevétele is jelentősen csökkent. Az RTL Híradója szerint a cég üzleteiben már teljes az áruhiány, a bolt alkalmazottai sem tudják, talpon marad-e a cég.

A nol.hu érdeklődésére a CBA-nál Fodor Attila kommunikációs igazgató közölte: a CBA vezetése soron kívül tárgyalást indított a Palóc Nagykerrel és a legrövidebb időn belül döntést hoznak az ügyben. A CBA-franchise Palóc Nagyker Kft. lehet az első olyan kereskedelmi cég, amit be kellene zárni a kétéves bezárási szabály nyomán. A törvény szerint ugyanis minden olyan nagykereskedelmi vállalkozás elveszítené az élelmiszerkereskedelmi jogosultságát, amely két éven át veszteséges.

Ezek után lapunk is felkeresett néhány üzletet és sajnálatos módon csak megerősíteni tudjuk a fentiekben elhangzottakat. A boltokban egyáltalán nem vagy már csak alig-alig vannak vásárlók, és ők sem találják meg azokat a termékeket, amelyeket már megszoktak és mindig kerestek. Az üzletek közepén tanácstalanul és szomorúan állnak az eladók, mert nem tudják mi lesz velük. Szerettük volna megkérdezni őket, de azt mondták: nem nyilatkoznak. A vevők is értetlenül állnak a dolgok előtt. Többen mondták, hogy nagyon jó volt ott vásárolni, de sajnos már nem nagyon van mit, ezért másik üzletbe mennek. Röviden összefoglalva: a vásárlók elégedetlenek, a dolgozók pedig féltik az állásukat. Ne feledjük, a cégnél 1300 főt foglalkoztatnak!

G.K.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában