Helyi közélet

2016.09.30. 09:15

A haza minden előtt!

fenyvesi

Tragikus valóság, hogy szerte a világban nap mint nap történnek terrortámadások, amelyek következtében gyakran veszítik életüket ártatlan gyermekek, családapák és -anyák. Ma is számos országban rettegésben élik mindennapjaikat az emberek, akiknek életét átszövi a félelem és az aggodalom – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Salgótarján. A félelem a gyermekéért, a családjáért, a jövőjéért. Az állandó, sötét rettegés megbénítja életüket, elveszi önbecsülésüket, a reménytelenségbe taszítja őket.

Megrendülve nézzük, halljuk és olvassuk a híreket, melyek az áldozatokról szólnak. S abban a pillanatban áthatja lelkünket a sajnálat és az együttérzés, de egyben átjárja a felszabadult boldogság is, hogy velünk mindez nem történhet meg. Valóban nem?

Talán ezt hittük az első, Európában elkövetett terrorcselekményig.

Azokban a pillanatokban azonban megérintett bennünket a rettegés szele. Tapinthatóan éreztük a félelmet. Gyászoltunk és sírtunk. Akkor talán már valóban elhittük, a veszély nincs is olyan messze. Elhittük, hogy a mi életünk is megváltozhat akár egyetlen másodperc alatt. A rettegés már itt van megbújva Európában, határainkat fenyegeti. Megadjuk magunkat neki, vagy emelt fővel küzdünk ellene?

Biztos vagyok benne, ha félreteszünk minden ellentétet és ha csak családunk, nemzetünk, kultúránk, vallásunk iránti szeretet és tisztelet vezérel bennünket, akkor egyetlen helyes válasz létezik: A méltó küzdelem.

És ez most nekünk megadatott!

Most dönthetünk jövőnkről, dönthetünk arról, hogy kivel akarunk együtt élni és kivel nem.

A döntéshez nemcsak jogunk van, de az egyben hazafias kötelességünk is. Kötelesek vagyunk megvédeni családunkat, kultúránkat, földjeinket. Most az egész nemzetnek össze kell fognia! Mit szólna Szondi György, ha látná, hogy egy pillanatra is tétovázunk! Éljünk a döntés lehetőségével! Október 2-án ezt megtehetjük.  Az október 2-ai országos népszavazáson szavazzunk nemmel, védjük meg együtt közös jövőnket!

Isten óvja Nógrád megyét! Isten óvja Magyarországot!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában