Helyi közélet

2016.08.31. 09:17

Újabb szakaszokon fejlesztik a főutat

fenyvesi

A kormány által is nevesített, kiemelt projektek között 56 milliárd forint becsült költséggel fejleszthetik  a 21-es számú főutat négy nyomsávossá – mondta Kelet-Nógrád fideszes országgyűlési képviselője keddi, helyszíni sajtótájékoztatóján.

Pásztó. Becsó Zsolt hozzátette: két Nógrád és egy Heves megyei szakaszon folynak a munkálatok, a befejezési határidő 2018 tavasza. A képviselő kifejtette: a fejlesztésnek köszönhetően Nógrád keleti része bekerül az ország vérkeringésébe, és újabb beruházások lehetnek a térségben.

[caption id="" align="aligncenter" width="2048"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

– Egy kormányhatározatnak köszönhetően a három épülő mellett két további szakasz megépítésére is rendelkezésre állnak már a források, a Tar-Mátraverebély és a Mátraverebély-Bátonyterenye vonalon – fogalmazott Becsó Zsolt, hozzátéve, hogy ezen két szakasz esetében is már zajlik a közbeszerzési eljárás.

A képviselő kifejtette: mivel a súlyos balesetek többsége frontális ütközés miatt következik be, a beruházás a közlekedés biztonságát is jelentős mértékben javítja a 21-es számú főúton.

[caption id="" align="aligncenter" width="2048"] A három épülő mellett további két szakasz megépítésére is rendelkezésre állnak már a források – jelentette be Becsó Zsolt (balra) és Loppert Dániel (Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: Nógrádban  Szurdokpüspöki és Pásztó között 4,5, a Pásztó-Tar vonalon pedig 3,7 kilométeres szakaszon zajlanak az építési munkálatok, előbbi  több mint 8, utóbbi 6,3 milliárd forintos költségvetéssel. A beruházás során két különszintű csomópontot is kialakítanak.

A munkálatok idejére ideiglenes megoldásokat is alkalmazni kell: így a Pásztó és Szurdokpüspöki között kiépülő bal pályára terelik majd a 21-es számú főút forgalmát, Mátraszőlősnél pedig várhatóan már a jövő héttől ideiglenes szakaszon kell kikerülniük a közlekedőknek az épülő csomópontot.

Az igazgató hozzátette: a fejlesztésnek köszönhetően a Salgótarján-Budapest közötti utazás ideje így mintegy 15 perccel csökkenhet a beruházás befejezése után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában