Helyi közélet

2016.08.11. 08:02

Nyári gyermektábor

fenyvesi

Sikeres nyári napközis gyermektábort bonyolítottak le a múlt héten a palotási Mihályfi Ernő Művelődési Ház és Könyvtárban. A jó kéttucatnyi vakációját töltő gyermeknek a szervezők illetve a foglalkozásvezetők – így Polonkai Katalin táborvezető, Vinczéné Pálinkás Erika, Gál Nóra, Jakubecz Erika, Molnár Ivett, Skrivanek Adrienn és Varga Ferencné – igen széles körű programokat nyújtottak.

 

Palotás. Volt itt csuhézás Soósné Tóth Anna segítségével, körmöcskézés, jelmezkészítés Gressainé Lóránt Lujzával, de nem maradhatott ki a programok közül a logikai társasjáték sem, amelyet Gyöngyösi Gáborné mutatott be a gyermekeknek.

[caption id="" align="alignright" width="852"] A bátrabbak közelebbről is megismerkedhettek a méhész munkájával[/caption]

Mindezek mellett a gyermekek helyi szakemberek – mások mellett Ambrus József és Krácserné Mészáros Zsuzsanna – segítségével megismerkedhettek a kovácsolás fortélyaival és a különféle ügyességi játékokkal. Külön örömet okott a kis alkotók számára, hogy a saját készítésű termékeiket magukkal vihették – így volt ez a korongozás esetében is, amelyet Szpisják Pállal együttműködve tanulhattak meg. A sportdélelőttön Kovácsné Varga Katalinnal sportos ügyességi vetélkedőn vehettek részt.

[caption id="" align="aligncenter" width="852"] Korongozási lehetőségük is volt a részvevőknek[/caption]

A gyerekek szabadidejükben, csocsóban és biliárdban vívtak egymás ellen nagy csatákat. A további napokon volt lehetőségük Jeléné Almási Ágnes segítségével a néptánccal megismerkedni, miközben Mészáros Gyula sportági bemutatása mellett az íjászattal is megbarátkozhattak.

Mint azt Gál Nórától, a művelődési ház munkatársától megtudtuk, a tábor lakói a továbbiakban ellátogattak két helyi lakoshoz is. Szűcs Ferencnél a bátrabbaknak kaptár-közelből ismerkedhettek meg a méhészet tudományával. Ezt követően Adorján Arankánál jártak, ahol már szelídebb feladat várt rájuk, hiszen állat simogatási lehetőség fogadta őket, ráadásul a látogatás végén megkóstolhatták a finom házi kecskesajtot is.

[caption id="" align="aligncenter" width="479"] Gyalogtúra a béri andezit-oszlopokhoz[/caption]

A következő tábori napon, egy béri kirándulás során elsőként az andezit-oszlopokhoz vezető tanösvényt járták be Hasznosi Norbert segítségével, majd a Malomudvarban ismerkedhettek meg a búzaőrlés folyamatával, később pedig tovább túráztak a Mária forráshoz. A nap második részében megtekintették az Andezit Hotelnél lévő szoborparkot és a rádiómúzeumot. Az utolsó előtti napon a foglalkozások után, egy esti tábortűz mellett kemencében sült kenyérlángost és pogácsát készítettek Polonkai Jánosné segítségével, miközben a gyerekek nem kis örömére ezúttal az éjszakát nem otthon, hanem a művelődési házban töltötték.

[caption id="" align="aligncenter" width="479"] Íjászkodhattak is a táborozók[/caption]

A tábort záró nap délelőttjén csapatokat alkotva még egy elméleti-gyakorlati versenyen vettek részt a gyermekek, ahol a kitelepített állomások mentén különböző feladatokat kellett megoldaniuk. A nap végére már mindenki fáradtan, de ugyanakkor jó kedvvel és sok-sok új élménnyel gazdagodva térhetett haza az idei nyári palotási egyhetes napközis jellegű gyermektáborból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában