Helyi közélet

2016.08.11. 07:30

Átvette az uralmat a felháborodás!

fenyvesi

Sajnos azt már sokan tudják, és ami még ennél is szomorúbb, hogy rengetegen meg is tapasztalják, hogy május elsejétől drasztikusan csökkent a salgótarjáni helyi autóbuszjáratok menetteljesítménye. Ezzel kapcsolatban mi ismét felkerestük az „utca emberét”, és megkérdeztük, hogy mit gondol erről. Nem mondhatjuk, hogy meglepetésünkre, de hatalmas felháborodás uralkodik a buszmegállókban. A buszokra órákat váró emberekkel találkozhattunk, akik idegeskedve, de tehetetlenségükbe belenyugodva várták az alig-alig érkező járatokat.

 

Salgótarján. Amikor az egyik helyi autóbuszmegállóba érkeztünk, rengetegen várakoztak. Nem is olyan rövid idő elteltével az emberek száma nem csökkent, hanem egyre inkább nőtt. Ez egy dolgot jelentett, hogy ez idő alatt nem érkezett egyetlen egy helyi járat sem. Ezért megkérdeztük az embereket, hogy mit gondolnak a hónapokkal ezelőtt kialakult helyzetről?

[caption id="" align="aligncenter" width="150"] Kőrösi Csaba[/caption]

Elsőként Kőrösi Csaba mondta el véleményét minderről. Neki, ha a városközpontból Zagyvapálfalvára, a Beszterce lakótelepre vagy akár a salgói várhoz szeretne eljutni, órákat kell várnia. Sokat utazik, mostanában amikor csak teheti, inkább gyalog megy. Hozzátette, hogy buszra várni örökké nem lehet. Beszélgetésünk kapcsán felidézte iskolás éveit, amikor is még rendesen közlekedtek a járatok. Elmondása szerint akkor még ötoldalas volt a menetrend, mára már ez kettőre csökkent. Szívesen folytatta volna tovább is mondanivalóját, mert volt neki, de éppen megérkezett egy autóbusz, amire több mint egy órát várt. Ezért kénytelenek voltunk elengedni őt.

A következőkben egy hölggyel beszéltünk, aki nem vállalta a nevét és az arcát, de a véleményét annál inkább. Botránkozva mesélte: nem egyszer előfordult már vele, hogy munkába menet valami miatt nem érte el pont a buszt, és ezért nagyon elkésett. Felháborodva mondta, hogy pont azokat a járatokat vették ki, amelyek a legfontosabbak. A hölgy „Újtelepen” lakik, és arra is nagyon rossz a menetrend. Két óránként járnak buszok. Ha esetleg nem éri el őket, akkor gyalog sétálhat haza, nehéz szatyrokkal megpakolva egy-egy bevásárlás után. Közölte, hogy ilyet nem lehetne tenni, főleg úgy, hogy a bérletekért pedig súlyos összegeket elkérnek. Hozzátette, hogy nem tudja kinek volt az ötlete, de neki kéne minden nap ezt végigcsinálni, és akkor lehet, másképp alakulna a menetrend. Elmondása szerint ez az egész helyzet szégyen Nógrád megyére nézve.

Egy nyugdíjas hölgynek, Berczeli Miklósnének a pénteki, de főleg a hétvégi menetrenddel volt problémája. Akkor szokott ugyanis vásárolni, de ez a helyzet nagyon megnehezíti az ő életét is, mert vagy sietnie kell, vagy órákat várnia. Ellenezte ezt a „rendszert”.

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Határ Attila[/caption]

A következőkben Határ Attilával beszélgettünk, aki Egerben tanul. Elmondása szerint, amikor itthon tartózkodik – főleg a nyári időszakban – sokat utazik autóbusszal. Már csak azért is, mert nincs lehetősége az autóval való közlekedésre. Hozzátette, hogy nagyon rossz ez a helyzet. Továbbá furcsa számára, hogy Somoskőújfaluba hamarabb kiér az ember, mint Baglyasaljára. Ugyanis őt ez utóbbi érinti.

 

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Telek Gusztávné[/caption]

Ezek után két nyugdíjas hölgyet kérdeztünk a témával kapcsolatosan, Pancsovai Lórántnét és Telek Gusztávnét. A dr. Förster Kálmán téren ücsörögve találtunk rájuk. Közösen mondták el panaszaikat, sérelmeiket. Megjegyezték, hogy már lassan egy órája várják a buszt. Felidézték a régmúlt időket, amikor is még nagyon gyakran jártak az autóbuszok. Őket személy szerint a 36C járat ügye foglalkoztatta – mert azzal utaznak –, ami rajtuk kívül még nagyon sok nyugdíjast érint. Hozzátették, hogy rengetegen vannak a buszokon.

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Pancsovai Lórántné[/caption]

Továbbá azt is sérelmezték, hogy a bicikli utakra telik, az autóbuszjáratokra pedig nem. Sajnos az előbbit ők már nem tudják használni.

Összefoglalva a fentieket, rengeteg embernek okoz problémát a drasztikusan lecsökkentett salgótarjáni helyi autóbuszjáratok menetteljesítménye. Az utasokon pedig eluralkodott a felháborodás és a tehetetlenség érzése.

 Gerhát Karina

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában