Helyi közélet

2016.07.14. 08:50

Új munkahelyek létesülnek a gyártócsarnok megvalósításával

fenyvesi

A Knaus Tabbert az új, 10 000 négyzetméteres gyártócsarnok megvalósításával Európában egyedülálló hosszúságú és komplexitású gyártószalagot épít, amely magas színvonalon tud működni és teljes egészében megfelel a XXI. század elvárásainak.

Nagyoroszi. Az 50 évvel ezelőtt Németországban alapított anyavállalat fejlődése évről évre megfigyelhető és nyomon követhető. A lakókocsit gyártó cég „nagy utazása” 1961-ben kezdődött. A '70-es években elindul a leányvállalatok, önálló kereskedők és szerződött importőrök európai hálózata, amely a sokféle lakókocsi programot növekvő népszerűséghez segítette. Magyarországon a Knaus története 1993-ban kezdődött. A cég németországi tulajdonosa, az Európában lakókocsi-gyártásban piacvezető KNAUS TABBERT GmbH Nagyorosziban, a Szondy Lakatos- és Szerelőipari Szövetkezet telephelyén létrehozta azt a gyárat, amelyben elkezdődhetett a világszínvonalat jelentő KNAUS Country, Eifelland, KNAUS Sport, Wilk Safari és Vimara típusú lakókocsik, több mint 40 féle változatának gyártása.

[caption id="" align="aligncenter" width="900"] Fotó: knaus.hu[/caption]

A 2008-as gazdasági problémák miatt a termelés egy kis ideig szünetelt, majd ezt követően az új menedzsment és az új tulajdonos vevőorientált termékfejlesztési és szolgáltatási koncepcióval sikeresen újraszervezte a vállalatot. 2011-ben már 50. évfordulóját ünnepelte a vállalat.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Fotó: knaus.hu[/caption]

A gyár tevékenysége folyamatosan bővült. A lakókocsigyártás mellett a németországi gyártóegységek alkatrész beszállítójává vált, különösen az olyan elemek esetében, melyek előállítása nagy emberi erőforrást igényelnek. A termékprofil is látványosan bővült, a lakókocsik mellett a gyár 2003-tól lakóautókat is gyárt, FIAT Ducato alvázakra szerelve - mondta el lapunknak Botka József, a Knaus Tabbert Kft. ügyvezetője. A megnövekedett műszaki kapacitáshoz többlet munkaerőre van szükség. Ennek érdekében új, motiváló bérezési rendszer kialakításába kezdett a cég. HR-osztályát fejleszti illetve a németországi Hochschule Rosenheim főiskolával kooperációban szakmai gyakorlat program keretében több német illetve ott tanult magyar diák is részt vesz a vállalati szervezetfejlesztésben. Az új, 10 000 négyzetméteres gyártócsarnok megvalósításával Európában egyedülálló hosszúságú és komplexitású gyártószalagot építünk - tette hozzá Botka József.

[caption id="" align="aligncenter" width="900"] Fotó: knaus.hu[/caption]

Biztos munkahelyet nyújtunk a jó kézügyességgel rendelkező munkatársainknak. Természetesen az innovatív, európai színvonalat képviselő lakókocsikat és lakóautókat gyártó üzemünkbe folyamatosan várjuk a legalább szakmunkás végzettséggel, és jó kézügyességgel rendelkező varrónő, autószerelő, villanyszerelő, autóvillamossági szerelő, bútorasztalos, vízvezeték szerelő, üveges, lakakatos, kárpitos, bőrdíszműves, fűtésszerelő illetve ehhez hasonló szakmák valamelyikéből a jelentkezőket. A jelentkezéseket erre a címre lehet küldeni: [email protected] A Knaus Tabbert Kft.-ről további információk találhatók a cég honlapján: www.knaus.hu

(NBA)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában