Helyi közélet

2016.07.20. 05:59

Táboroznak a Vadóka néptáncosai

fenyvesi

Immáron második alkalommal rendezték meg a Vadóka néptánc tábort Balassagyarmaton. Az idei évben a szervezők örömére már két csoportra kellett szedni a résztvevő gyermekeket. Egyrészt azért, mert tavaly szeptemberben óvodás korúak is csatlakoztak a csoporthoz, másrészt pedig az érdeklődés is megnőtt a tánctábor iránt.

Balassagyarmat. A tábor hétfőn kezdődött és egészen péntekig tart. Ennek keretein belül nemcsak táncokat tanulnak a gyermekek, hanem mindennap érdekes foglalkozások és más programok is várják őket. Takács Bernadett néptánc pedagógustól lapunk megtudta, hogy hétfőn hangszerbemutatót, délután pedig kézműves foglalkozásokat tartottak a táborban résztvevőknek. Kedden, azaz tegnap megismerkedhettek a gyerekek a lovaglás fortélyaival, délután pedig tovább fejleszthették néptánctudásukat. Ma a Palóc ligetben töltik majd a napot, ahol természetesen tánc és sorversenyek lesznek minden mennyiségben. Csütörtökön a gyerekek egyik legnagyobb örömére, Drégelypalánkra utaznak, illetve meglátogatják a kemencei strandot is. Ott gyerekek majd kedvükre szórakozhatnak és élvezhetik a meleg nyári napot. A péntek pedig a főpróbáról fog majd szólni. A táborlakók bejárják a színpadot, azért, hogy ne szombaton találkozzanak először a fellépésük helyszínével. Továbbá Takács Bernadettől megtudtuk, hogy a táborban közel 40 gyermek vesz részt, két csoportra osztva. Az egyik csapatot Tóth Zsuzsanna vezeti. Ő egész héten az óvodás korú gyermekekkel foglalkozik és tanítja őket táncolni. A legkisebb közülük 3 éves a legnagyobb pedig 6 éves. A Vadóka nagyobb néptáncosai pedig Takács Bernadett és Kovács Krisztián vezetésével tanulnak néptáncokat. Ők huszonöten vannak, közülük a legkisebb első osztályos, a legnagyobb pedig nyolcadikos.

Idén Somogyország a tábor témája, ezért a szombati gálán somogyi néptáncokat láthatnak majd az érdeklődők. Az „Így kell járni!” elnevezésű záró program július 23-án, azaz szombaton 18.30 órakor felvonulással kezdődik, ami a Mikszáth Kálmán Művelődési Központtól indul. 19 órakor érkeznek meg a Civitas Fortissima térre. Ott a Vadóka Néptáncegyüttes mellett többek között fellép a Balassagyarmati Citerakör, a Folt Zenekar, a Palóc Néptáncegyüttes, a Puszta Kincse, valamint a Kispalócok Néptáncegyüttes is. Továbbá citerán közreműködik Csetneki Hanna, és Csiki Sára is megmutatja énektudását. Rossz idő esetén a program a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban lesz megtartva.

A szombati rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap, a tábor pedig a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhatott meg. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szombati eseményre, ahol többek között megtekinthetik a táborban tanult somogyi táncokat is.

Gerhát Karina

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában