Helyi közélet

2016.07.27. 05:14

Enyhén növekvő Fidesz-tábor

fenyvesi

Júniushoz képest három százalékpontot javítva, ezúttal 31 százalékos a kormánypárti tábor – derül ki a Nézőpont Intézet Heti Válasz számára készült legfrissebb közvélemény-kutatásából. Mindez aligha független a bevándorlás és a terrorizmus közti egyre világosabb összefüggéstől, mely Orbán Viktor miniszterelnököt igazolja.

 

Nézőpont Intézet/HV/nhc24. A Jobbik egy százalékpontot rontva 12 százalékon áll. Továbbra is elmondható, hogy a baloldali pártokkal (MSZP, DK, Együtt, PM) többen rokonszenveznek (a megkérdezettek 17 százaléka) Vona Gábor pártjához képest.

[caption id="" align="aligncenter" width="970"] Forrás: Nézőpont Intézet[/caption]

A baloldalon belüli verseny júliusban némileg az MSZP-nek kedvezett. Míg a szocialistákkal júniushoz képest két százalékponttal többen, a teljes felnőtt népesség 10 százaléka szimpatizált, Gyurcsány Ferenc pártjától ezzel azonos arányban fordultak el. A DK tábora jelenleg 5 százalékos. Mindez az MSZP tisztújítása miatti egyszeri hatásnak is betudható, hiszen a baloldali pártok együttes támogatottsága nem változott.

Az LMP tábora ezúttal 5 százalék, míg az Együtt és a PM változatlanul 1-1 százalékon áll.

[caption id="" align="aligncenter" width="1005"] Forrás: Nézőpont Intézet[/caption]

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 44, a Jobbik 21, az MSZP 12, a DK 8, az LMP 7, az Együtt 2, míg a PM 1 százalékon áll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában