Helyi közélet

2016.06.08. 07:07

Példaképeket állítottak

fenyvesi

 

[caption id="" align="alignleft" width="700"] A rendezvény főszereplői (balról): Grúz Tamás, Molnár Ferenc, Kadlót Zoltán, Répás Béla, Czigler László és Szabó Tamás[/caption]

Nemrég a nógrádi megyeszékhely sportéletének egykori és jelenlegi meghatározó egyéniségei lepték el a Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakközépiskola egyik osztálytermét, ahol az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatának keretében meséltek pályafutásukról és buzdították mozgásra a diákokat.

Salgótarján. A rendezvény Molnár Ferenc testnevelő ötletéből született meg, és az ő kérdései mentén haladt a beszélgetés. A labdarúgókat ketten képviselték. Répás Béla, az SBTC egykori kiváló játékosa 1964-től volt a klub játékosa, tagja volt az 1971–72-es idényben bajnoki harmadik helyezést elért legendás együttesnek. A tizenegyszeres utánpótlás válogatott mellett ott volt az a Grúz Tamás is, aki szintén a Stécében ismerkedett meg a labdarúgással, majd többek között a Békéscsabán és a Ferencvároson keresztül vezetett az útja a Vasasba. A védő diplomatikusan beszélt a jövőjéről, elmondta, hogy több ajánlat közül próbálja meg kiválasztani a legideálisabbat.

A meghívottak közt volt a kézilabdázó Szabó Tamás is, aki a Beszterce-lakótelepen tanulta meg a sportág alapjait, majd fiatalon a fővárosba került. Ezt követően játszott Spanyolországban is, az előző szezonban pedig a Balassagyarmat csapatát erősítette. A közvetlenségéről híres sportoló tapasztalatait már testnevelőként is továbbadja a Kodály Tagiskolában. Nem csupán magasságával, hanem válogatottságainak számával is kimagaslott Czigler László, a négyszeres magyar bajnok, és 150-szeres válogatott a napokban véget érő szezonban bronzéremig vezette a Salgótarjáni KSE-t.

Az egyéni sportágakat egyedül Kadlót Zoltán képviselte, a Salgótarjáni AC hosszútávfutója, edzője kereken két évtizede őrzi a félmaraton országos csúcsát, háromszoros bajnok és 15-szörös válogatott.

Az őszinte, nyílt beszélgetés több témakört is érintett, a termet megtöltő fiatalok megismerhették a sportolók pályafutását és véleményét is. A rendezvény csoportképpel, majd egy közös ebéddel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában