Helyi közélet

2016.05.31. 05:13

Magyar tejet ittak, mászóvárat nyertek

fenyvesi

Két új szabadtéri játéknak örülhetett a rimóci Nyulacska Óvoda hatvanhárom óvodása és dolgozói, köszönhetően a „Tej. Szívvel-lélekkel!” elnevezésű felhívásra benyújtott sikeres pályázatuknak. A játékok családias hangulatú átadó ünnepségét – amelyen Beszkid Andor, a település polgármestere is részt vett – a közelmúltban tartották meg.

Rimóc. Virágné Csábi Adrienn, az óvoda vezetője köszöntötte a vendégeket, s hangsúlyozta, hogy mennyire örültek a pályázat sikerének. Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy átadhatták a két szabadtéri játékot – a várcsúszdát és a „rúgós bocsit” –, amelyek összege telepítéssel együtt egymillió forint.

Az UHT tejes dobozokon szereplő logóból száz darabot kellett összegyűjteni, s azokat beküldeni a pályázatra. A gondozási központ munkatársai nem csupán felhívták figyelmüket a lehetőségre, hanem kétszáz darab dobozt is kapott tőlük az óvoda, amely így két sorsoláson is részt vehettek. Virágné Csábi Adrienn az intézet munkatársai mellett köszönetet mondott a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak is a lehetőségért.

Utóbbi ügyvezető igazgatója, Harcz Zoltán örömét fejezte ki, hogy szervezetük két szabadtéri játékkal is megajándékozhatta az óvodásokat. Felhívta a gyermekek figyelmét a tejfogyasztás, a rendszeres mozgás, sportolás fontosságára.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a nagycsoportos óvodások kedves műsorral köszönték meg az ajándékot. Ezt követően a gyermekek birtokba vették és kipróbálták az új játékokat. A vendégek nem érkeztek üres kézzel, különböző tejtermékeket is hoztak az óvodások részére.

Az ünnepség után Harcz Zoltán lapunknak elmondta: terméktanácsuk az összes magyar tejtermelő 87 százalékát, s valamennyi magyar feldolgozót képviseli, kisbolti láncból pedig hetet tudhatnak a soraik között. Céljuk a magyar tejtermelés előmozdítása, megmentése. Az igen széles marketingmunkájuk közül csak egy volt ez a pályázat. Tizennégymillió dobozos tejre került fel a logójuk, amelyet az óvodáknak, iskoláknak be kellett küldeni. A szülők ilyen formán is megismerhették a magyar tejet és termékeit. Örömükre a pályázatra több százezer logót küldtek vissza, közülük sorsolták ki a rimóci győztes óvodát. Továbbra is várják a pályázatokat, a tanév végén ugyanis újabb sorsolásra kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában