Helyi közélet

2016.05.04. 05:40

Célegyenesben az uszodafejlesztés

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Az új uszoda látványterve „hátulról”, az Ipoly felől tekintve[/caption]

Már csak néhány napot kell várni, és ténylegesen megkezdődik Balassagyarmat várva-várt új létesítményének, a tanuszodának az építése.

Balassagyarmat. Az elmúlt hónapokban nagyon sokan kérdezték úton-útfélen a sajtó munkatársaitól is, hogy mi történik a balassagyarmati új uszodával, mikor kezdődik a gyakorlati építés. Az előkészítés során valóban több hátráltató tényező merült fel, így például módosították az eredeti terveket és több, különböző funkcióval kibővítették – a városi önkormányzat igényei szerint – a szolgáltatásokat, ami viszont a beruházás költségeit emelte meg. Ennek folytán egy új közbeszerzési eljárás indult, és bizony nem kell bemutatni senkinek, hogy a bürokrácia „malmai” kis hazánkban elég lassan őrölnek.

De most, a közelmúltban befejeződött minden előkészítő tevékenység. Április végén az építtető Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezési munkálatok jogát pályázaton elnyerő budapesti cég képviselői megkötötték a szerződést. Május elején, tehát néhány napon belül az Ipolypart utcában, a Madách-híd és a vízmű-átemelő közötti területre felvonulnak a gépek, és megindulhatnak a földmunkák. A balassagyarmati városházáról származó értesüléseink szerint az új uszoda ünnepélyes alapkőletételét – amennyiben a Nemzeti Sportközpontok vezetése is rábólint – május huszadikára tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában