Helyi közélet

2016.04.06. 14:20

Minden fiatal véleményére számít a Jobbik

fenyvesi

[caption id="" align="alignleft" width="700"] A Jobbik az Országgyűlés falai között is megjeleníti a fiatalok véleményét – hangsúlyozta Nichter Tamás, a párt ifjúsági tagozatának alelnöke[/caption]

A Jobbik Ifjúsági Tagozata egy nagyszabású akcióba kezd, amely „Hallasd a hangod! – Hangozzon el a te véleményed is az országgyűlésben!” címet viseli. A szervezet célja, hogy a középiskolákban, vagy felsőoktatási intézményben tanuló fiatalok lehető legnagyobb részét bevonva, közösen találjanak megoldást a közoktatásban keletkezett problémákra. A témával kapcsolatosan szerdán, Salgótarjánban tartottak sajtótájékoztatót.

Salgótarján. – Mint ismert a Jobbik 2016-ban meghirdette a valódi nemzeti konzultációt az oktatás, az egészségügy és a korrupció témaköreiben. Mi ezek közül az oktatásra kívánunk fókuszálni ezen kampányunkkal. Célunk, hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak véleményük elmondására. A felvetéseket összegyűjtjük és az országgyűlési képviselőink által az Országgyűlés falai között megjelenítjük az üléseken, napirendi felszólalásokban. Ezen túlmenően – az ifjúság körében a legnépszerűbb politikai pártként – folyamatosan napirenden tartjuk ezeket az észrevételeket, s folyamatosan nyomást gyakorolunk a kormányra – emelte ki Nichter Tamás, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke.

Hozzátette: úgy látják, az a probléma, hogy az elmúlt huszonöt év kormányai sorra elhibázott oktatáspolitikai lépéseket hoztak és ezek eredménye a közoktatás mai állapota. Ugyanis a diákok túlterheltek az óraszámok és tananyag tekintetében, illetve a tanárok is leterheltek a sok adminisztráció miatt, ami minőségi időt vesz el az oktatástól és a neveléstől.

Nagy probléma az eszközhiány is, hiszen sok esetben nincs kréta és a fénymásolópapírt is sokszor otthonról kell vinni a gyerekeknek. Továbbá a mindennapos testnevelés kapcsán is sok a gond, mert az infrastrukturális háttér nem biztosított a legtöbb intézményben. Meg kell említeni az érettségi és felvételi követelményeket is, amelyek az utóbbi években szinte évről-évre változtak. Ez pedig kilátástalanságot, bizonytalanságot, tervezhetetlenséget jelent a mai középiskolásoknak, s nagyon sokan le is maradtak különböző felsőoktatási intézményekből, tehát megnehezedett a továbbtanulásuk.

Nichter Tamás elmondta azt is: a kampányuk két részből áll majd. Az egyik az interneten fog folyni, s ebből a célból már létrehoztak egy weboldalt (jobbikit.hu/hallasdahangod), illetve a közösségi oldalukon is különböző véleményeket fognak megjeleníteni azok közül, amelyek beérkeznek hozzájuk. Az akció másik felében pedig a hagyományos standolások, szórólapozások kapnak szerepet, amelyben közreműködnek a helyi aktivistáik és a párttagok. A megye összes városába ellátogatnak a következő hetekben.

Az alelnök hangsúlyozta, a felvetések megjelenítésén túlmenően kampányuk célja az is, hogy minél több fiatalt ráébresszenek arra: a közöny – ami sajnos a mai fiatalokat jellemzi – nem vezet előre.

– Tehát ki kell állnunk a saját véleményünk mellett, és el kell mondanunk, hogy mit gondolunk a jelenlegi rendszerről – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában