Helyi közélet

2016.02.13. 11:34

„Politikai közösségek között is választ Salgótarján”

fenyvesi

 

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Vona Gábor, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője (jobbra) sajtótájékoztatót tart a párt frakcióülése után Salgótarján főterén. Mellette Hulitka István, a párt polgármester-jelöltje[/caption]

Salgótarjánnak nem csak a polgármesterről kell döntenie, de politikai közösségek között is választania kell az időközi választáson – jelentette ki a Jobbik elnök-frakcióvezetője a városban tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Salgótarján. Az MTI beszámolója szerint Vona Gábor azt mondta, hogy pártja világos programmal, világos elképzelésekkel állt az emberek elé. Szerinte a Fidesz soha nem szerette Salgótarjánt, soha nem volt fontos neki ez a város. Az MSZP országosan szétesett állapotban van, egy megyeszékhely pedig nem engedheti meg magának, hogy olyan polgármestert válasszon, aki mögött nincs stabil politikai közösség és országgyűlési erő – tette hozzá.

– Ma Magyarországon a legerősebb ellenzéki párt és a második legerősebb politikai közösség a Jobbik. Mi, amennyiben Hulitka Istvánt választják polgármesterré, erős országgyűlési lobbierőt biztosítunk a városnak és a leendő polgármesternek – mondta Vona Gábor.

A Jobbik szerdán Ózdon kezdte meg, majd csütörtökön és pénteken Salgótarjánban folytatta kihelyezett frakcióülését. A pártvezető elmondta: az egészségüggyel, az oktatással és az alaptörvény módosításáról beszéltek, „azokról a kérdésekről, amelyek ma talán leginkább foglalkoztatják a közéletet és az állampolgárokat is”.

Vona Gábor elmondta, óriási hibának tartja, hogy a Fidesz az ellenzéki aggodalmak, kritikák ellenére változtatás nélkül terjeszti be az országgyűlés elé a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosítási tervet.

– Ha a Fidesznek valóban Magyarország biztonsága a fontos, akkor igenis egyeztetnie kellett volna az ellenzéki frakciókkal, különösképpen velünk, hiszen mi az elmúlt fél év során a migráció kérdésében számtalanszor bizonyítottuk, hogy konstruktívak vagyunk – fogalmazott a politikus, példaként említve a honvédség határokon történő bevetését, amelynek kétharmados többséggel történő elfogadásához a Jobbik is hozzájárult.

A Jobbik javaslata három nap türelmi időt adna a kormánynak, hogy azonnal megtehesse a szükséges intézkedéseket, utána az országgyűlés összehívására köteleznék a kabinetet.

Vona Gábor megdöbbentőnek nevezte, hogy a Fidesz ezt nem támogatja, és hangsúlyozta, „azt az aljas politikai taktikát pedig visszautasítják, amely az emberek félelmére próbál alapozni, és ezt a félelmet felhasználva, a terrorizmusra hivatkozva egy pártállami időt próbál újjáéleszteni Magyarországon”.

A Jobbik – erősítette meg – ebben a formában nem támogatja az alaptörvény-módosítást, de a maga javaslatait fenntartva továbbra is nyitott a tárgyalások folytatására, Magyarország biztonságának megerősítésére.

– Egyúttal egy új pártállami rendszer kialakítását is szeretnénk megakadályozni – szögezte le Vona Gábor.

A salgótarjáni Fő téren tartott tájékoztatón az elnök arra is kitért, hogy az oktatás, az egészségügy és a korrupció témáiban indított nemzeti konzultáció nem lesz pénzpazarló, nem álkérdésekkel terhelik a magyar állampolgárokat. Valódi kérdésekkel küzdő ágazatokban, valódi megoldást keresve fordulnak majd postai úton az emberekhez a szakmával, civil szervezetekkel, érdekképviseletekkel történt egyeztetés után – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában