Helyi közélet

2016.02.03. 13:46

Nem szavazhattak a betelepítési kvótáról

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Jakab Jácint[/caption]

A csütörtöki rendkívüli közgyűlésre határozati javaslatot nyújtott be Jakab Jácint önkormányzati képviselő az értelmetlen és jogtalan kötelező betelepítési kvóta elutasítására, amit az alpolgármester nem tűzött napirendre, hanem a februári ülésre halasztotta a téma tárgyalását. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót pénteken a Fidesz képviselője.

Salgótarján. – Másfélmillió bevándorló lépett be illegálisan Európába 2015-ben, és a bevándorlási hullám azóta sem állt meg. Hazánktól délre, Horvátországon és Szlovénián keresztül ma is naponta ezrek lépnek be illegálisan az Európai Unió területére – jelentette ki Jakab Jácint. Az ellenőrizetlen bevándorlás nemcsak a terrorizmus kockázatát növeli, hanem a bűnözését is – tette hozzá.

– Fekete Zsolt az „együttműködés jegyében” visszautasította határozati javaslatom napirendre tűzését, sőt még szavazni sem lehetett róla. A kötelező betelepítési kvóta kérdésében pedig úgy gondolom, az egész országnak össze kell fogni, hiszen a migránsok tagállamok közötti szétosztásának veszélye nem múlt el – hangsúlyozta a képviselő.

Felhívta a figyelmet, hogy Németország, Ausztria és a Benelux államok kormányai 45 ezer főt akarnak visszaküldeni Magyarországra! Ahogy a kormány megtesz mindent az emberek biztonságáért, úgy minden önkormányzatnak, így Salgótarjánnak is határozottan támogatnia kell a kormányt!

Reményét fejezte ki, hogy februárban a baloldalon is elutasítják az értelmetlen és kötelező betelepítési kvótát, ahogyan azt Nógrád Megye Önkormányzata legutóbbi közgyűlésén tette. A megyeházán azonban – az időközi polgármester-választáson Fekete Zsoltot támogató – baloldali pártok képviselői nem vettek részt a döntésben. Egyed Ferdinánd nemes egyszerűséggel kivonult az ülésteremből, Boldvai László és Borenszki Ervin pedig kikapcsolták a szavazógépeiket – jegyezte meg.

Feltette a kérdést: bevándorlás pártiak ezek a képviselők, hogy a párizsi és kölni történések után így foglalnak állást ebben a fontos kérdésben? „Hazánk és ezen belül Salgótarján biztonsága érdekében ez elfogadhatatlan és botrányos hozzáállás. Úgy tűnik, ha a szocialistákon és a Demokratikus Koalíción múlna, akkor városunkba is telepítenének menekülteket.

Megköszönte a támogatást annak az 1 millió 800 ezer embernek, akik aláírásukkal kinyilvánították tiltakozásukat a kötelező betelepítési kvóta ellen.

– A város képviselőjeként kötelezettségemnek érzem, hogy hazánk és kultúránk védelme, állampolgáraink biztonsága érdekében összefogásra buzdítsam Salgótarján lakosait, s ehhez kérem mindenki támogatását és segítő közreműködését – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában