Helyi közélet

2016.02.16. 21:22

„Megvédjük a salgótarjániakat!”

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Simon Tibor programot indított, megakadályozandó a szocialista többségű önkormányzatnak a várost, a lakosságot, az intézményeket és a cégeket ellehetetlenítő lépéssorozatát[/caption]

 

A fenti címmel indított programot Simon Tibor, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. A kezdeményezés célja az igazság kikényszerítése, és annak elérése, hogy megakadályozzák a szocialista többségű önkormányzatnak a várost, a lakosságot, az intézményeket és a cégeket érintő, ellehetetlenítő lépéssorozatát.

Salgótarján. Simon Tibor polgármester-jelölt a keddi sajtótájékoztatón idézte Becsó Zsolt országgyűlési képviselő „El lehet-e odázni Salgótarján költségvetését?”című interpellációját, amelyet a honatya hétfőn nyújtott be a parlamenti ülésen.

E szerint „kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt a fideszes többségű önkormányzat 945 millió forintos többlettel adta át a városvezetést a baloldalnak. Az azóta eltelt rövid idő ellenére ma akár az egymilliárd forintot is elérheti a szocialista városvezetés költségvetési hiánya. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szocialisták zsákutcába vezették a várost. S ahelyett, hogy megfordulnának és kivezetnék a bajból a települést, tetézik, pontosabban elfedik a problémát.

Jól felismerhető szándékuk, hogy a február végi polgármester-választás előtt ne kelljen a lakosságnak szembesülni a tényekkel. A fekete levest pedig márciusra tartogatják, ugyanis a bukott baloldal hagyományaihoz hűen, a jól ismert Gyurcsány-Bajnai recepthez nyúlva a költségvetési lyukakat, a kiadások csökkentését a létesítmények bezárásával, elbocsájtásokkal, a fizetések csökkentésével és új helyi adók bevezetésével próbálják betömködni.

Az építményadót már több mint ötven százalékkal megemelték, a vállalkozásokat érintő 30 százalékos bérletidíj-kedvezményt már megvonták, de ez nem volt elég. Drasztikusan szűkíteni akarják a tömegközlekedést, bezárnák a Zenthe Ferenc Színházat, drámai csapás érheti a közfoglalkoztatás rendszerét, ingatlanadót vetnének ki, s összességében többszáz ember megélhetését vennék el.

Egy felelős városvezetésnek a jogszabályba rögzített határidőket betartva, kellő időben és megalapozottsággal kell a költségvetését beterjesztenie, amit az önkormányzat képviselő-testülete elfogadhat. Ellenkező esetben a bizonytalanság, és a hibás döntésekből következő negatívumok sokasága vár a településre.”

Simon Tibor a fentiekhez hozzátette: a jelenlegi városvezetők be nem jelentett lépéseikkel a lakosok biztonságát fogják megtámadni, és végérvényesen tönkre fogják tenni a Salgótarjánt. Az embereket azonban nem lehet büntetlenül becsapni. Ez az interpelláció tartalmazza azt, ami véleménye szerint az egyik legfontosabb kérdés most a nógrádi megyeszékhelyen, azaz a szocialista városvezetés részéről ezek a döntések hol tartanak, és hogyan akarják az itt élő embereket olyan helyzetbe hozni, ami mindenki számára rendkívül nehéz állapotot okozhat.

– Pogácsás Tibor belügyminiszteri államtitkár az interpellációra azt válaszolta, hogy egy önkormányzatnak nincs lehetősége a költségvetés elfogadásának az elhalasztására, ha mégis ez történik, akkor nem jutnak hozzá az állami támogatásokhoz. Így az, aki ezt kockáztatja meg, a saját városának okoz kárt. Véleményem szerint mélységesen felháborító, hogy Fekete Zsolt (Salgótarján alpolgármestere, a baloldali szövetség polgármester-jelöltje – a szerk.) egyéni és pártérdekei miatt hajlandó vállalni akár egy ilyen károkozást is – hangsúlyozta Simon Tibor:

– Ha az alpolgármester saját választási esélyeit fontosabbnak tartja, mint városunk közösségének érdekeit, akkor azt kell, hogy mondjuk: ezzel a lépésével becsapja a salgótarjáni embereket. Ez ellen pedig fel kell lépnünk, így beindítjuk a „Megvédjük a salgótarjániakat!”című programunkat, amelynek célja az igazság kikényszerítése, és annak elérése, hogy megakadályozzuk a szocialista többségű önkormányzatnak a városunkat, a lakosságot, az intézményeket és a cégeket érintő ellehetetlenítő lépéssorozatát – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában