Helyi közélet

2016.02.16. 21:26

Kincstári értékesítési pont nyílt

fenyvesi

Értékesítési pontot nyitott Pásztón, a városi könyvtár Nagymező úti épületében a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága. A keddi, sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes megnyitóra a városba látogatott Balatoni Ildikó, az államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese is.

Pásztó. A tájékoztatón elhangzott, hogy a kincstár értékesítési pontjai már számos településen állnak a lakosság rendelkezésére, különféle szolgáltatásokkal. Ilyen a Start-értékpapírszámla, a Tartós Befektetési Számla, valamint a különféle kényelmi szolgáltatások: a Tele-, a Web- és a MobilKincstár. Ezek kényelmesen, interneten, telefonon, otthonról is intézhetők, továbbá a tranzakciókról díjmentes SMS-szolgáltatás is igényelhető.

Balatoni Ildikó tájékoztatójában elmondta, hogy a Magyar Államkincstár 2014-ben megalkotta a modern kincstár koncepcióját, melynek egyik fő célja a szolgáltató jelleg erősítése, megújítása és bővítése volt. Ez minden területet érint, közöttük természetesen a pénzforgalmi szolgáltatásokat is.

– Mérföldkő, hogy 2013-ban elindultunk az értékesítési pontok nyitásával. Országosan 2015. december 17-től újabb 25 helyen nyílik ilyen annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgálhassuk ki ügyfeleinket. Sikerként könyvelhetjük el a pásztói értékesítési pont megnyitását. A hangsúlyt a megtakarításokra szeretnénk helyezni, ugyanis a hazai gyakorlatban népszerűek az állampapírok, mert ezek a legbiztonságosabb pénzügyi termékek. A kincstári befektetési szolgáltatások szintén népszerűek! – mondta.

Balatoni Ildikó hozzátette: a kincstárnál 2015 végén a lakossági befektetések országosan meghaladták a 770 milliárd forintot. Az ügyfélszámla-állomány további több mint 50 milliárd forint, a Babakötvény termék pedig meghaladta 18,6 milliárdos állományt. Utóbbi azon túlmenően, hogy adó-, illeték- és járulékmentes megtakarítási forma, az inflációt három százalékkal meghaladó kamat jár rá, valamint további kamattámogatás is, az éves befizetett összeg tíz százaléka, legfeljebb hatezer forint – fejtette ki az elnökhelyettes.

Ezután rövid tájékoztatást adott az állampapírokról is, amelyek a kéthetestől a 15 éves lekötési időig terjedő skálán mozognak, hogy minden lehetséges ügyfél megtalálhatja a neki leginkább kedvezőt.

Balatoni Ildikó ismertetést adott működésről, a szolgáltatásról, a mobilkincstár applikációról is, ami a kiegészítő szerződéssel rendelkező ügyfelek számára okostelefonon is elérhető. Végül elmondta, hogy a kincstár országos rendezvényeken is népszerűsíti termékeit, 2015-ben rajzversenyt is hirdettek gyerekeknek, amit idén a tavalyi siker okán megismételnek.

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] A sajtótájékoztató résztvevői sikerként könyvelték el a pásztói értékesítési pont megnyitását[/caption]

Dr. Szabó Sándor, Nógrád megyei kormánymegbízott hozzászólását azzal kezdte: Magyarországon, amióta kapitalizmus van, sok lehetőség kínálkozik arra, hogy az ember befektesse a pénzét, de nagyon sok botrány, bankcsőd fűződik a már betétgyűjtő szervezetek ténykedéséhez. A kincstár azonban megbízható, a magyar állam áll mögötte, stabil befektetési lehetőséget kínálva, ami szinte sugallja, hogy itt a pénz helye!

– Pásztó nagyon jó hely kirendeltség nyitására, mert a megyei keleti tengelyén fekszik. Úgy gondolom, egy ilyen szolgáltatásra büszke lehet a város is, ezzel az ügyintézés sokkal közelebb kerül az itt és a környéken élő emberekhez – fogalmazott a kormánymegbízott.

Zsiga Tamás, a Pásztói Járási Hivatal vezetője elmondta, hogy a járás 26 településén 30 ezer ember él, sok az olyan kisközség, ami távol esik mindentől. A városban a kormányablak kialakítása is megkezdődött már, amivel a lakossági szolgáltatások köre is bővül; ehhez hasonlóan a kincstári értékesítési pont is a helyi, főleg kisebb településeken élő emberek érdekeit fogja szolgálni.

Farkas Attila, Pásztó alpolgármestere először köszönetet mondott, hogy a megyében nyíló két kirendeltség közül egyik éppen a városba került. Kiemelte, hogy az államkincstár által kínált befektetési formák a legbiztonságosabbak, akik nem szeretnének tőzsdézni, vagy más, bizonytalan befektetési formákat választani, azok kockázatmentesen helyezhetik el pénzüket a kincstárban.

László Lídia, a kincstár Nógrád megyei igazgatója elmondta, hogy a pásztói ügyfélszolgálat – ami hetente kétszer, kedden 8 és 16, szerdán 8 és 17 óra között várja az ügyfeleket – nagyban megkönnyíti a helyieknek az

ügyintézést. Készpénz befizetésére azonban nincs lehetőség az ügyfélszolgálaton, csak elektronikus ügyintézésre, de ehhez is elég egyszer személyesen bejönni. Hozzátette: Nógrádban jelenleg csaknem 7 milliárd forintot, 2500 ügyfél pénzét kezeli az államkincstár. Öt évvel ezelőtt ez az állomány még csak a fele volt.

Az államkincstár másik ügyfélszolgálata terveink szerint március elején, Balassagyarmaton nyílik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában