Helyi közélet

2016.02.11. 01:38

„Jogunk van eldönteni, milyen jövőt akarunk”

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] A kormány meg fogja védeni Magyarország határait és a magyar emberek akaratát – hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes[/caption]

Simon Tibor lakossági fórumán vett részt a napokban a miniszterelnök-helyettes, aki beszélt az Európát érintő migrációs nyomásról, nemzetpolitikai kérdésekről, valamint érintette a salgótarjáni időközi polgármester-választást is. Semjén Zsolt a magyarországi belpolitikát elemezve kijelentette: az ellenzék pártjai nagyobb távolságra vannak egymástól, mint bármelyik az egységes Fidesz-KDNP-től.

 

Salgótarján. – Történelmi jogunk van arra, hogy a józan eszünknél legyünk – mondta Semjén Zsolt a bevándorlási hullámra utalva. Emlékeztetett: „mi olyan nép vagyunk, amelyik százötven éven keresztül a testével védte a keresztény Európát az iszlám hódításától”.

Kiemelte: a munkaerőpiaci és demográfiai gondok nem oldhatók meg a migrációs áradattal, ezeket a problémákat országon és Európán belül kell kezelni. Amit az Európai Unió vezetői művelnek, az antidemokratikus és törvénytelen, mert a schengeni szerződés egyértelműen előírja, hogyan lehet belépni az unió területére. Elfelejtették megkérdezni az európai polgárokat a legfontosabb kérdésben, hogy akarnak-e együtt élni tömegesen az iszlámmal. Ha egyszer beteszik a lábukat a bevándorlók az EU-ba, az minket is érint. A magyar nemzet viszont úgy döntött, hogy nem akarja ezt, mert az iszlám nem része a magyar kultúrának.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: Európa vezetői a menekültáradatban nem veszélyt, hanem lehetőséget látnak, már régen semmi közük az Európai Unió alapító atyáihoz (Adenauer, Schuman), akik keresztény civilizációra és a nemzetekre épülve gondolkodtak. Rögeszméjük az Európai Egyesült Államok létrehozása a nemzetállamok szétverésével.

– Jogunk van eldönteni, hogy milyen jövőt akarunk a gyerekeinknek és az unokáinknak. A magyar nemzet megkérdezése nélkül ezt senkinek nincs joga megváltoztatni. A kormány meg fogja védeni Magyarország határait és a magyar emberek akaratát – hangsúlyozta. Látszik, hogy az európai politika is fordul, mert a népharag el fogja őket söpörni – tette hozzá. Biztosra veszi, hogy „előbb-utóbb olyan politikai erők fognak választásokat nyerni, akik megvédik az európai világot, csak az a probléma, hogy ez minél később történik meg, annál több szenvedéssel és könnyel fog járni a migránsok szempontjából is. Mert sokkal tisztességesebb lenne azt mondani ezeknek az embereknek, akik egyébként áldozatok, hogy ne gyertek, mert nem tudunk befogadni titeket”.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke méltatta Matolcsy György történelmi gazdasági lépéseit, ami a szöges ellentéte a liberális közgazdaságtannak. Megemlítette egyebek mellett az államadósság és a költségvetési hiány csökkentését, az államkötvények kibocsátását, a bankadó bevezetését és a devizahitelesek problémájának rendezését.

Kitért a munkanélküliség nagymértékű csökkenésére a közmunka bevonásával, ami a ciklus végére gyakorlatilag teljes foglalkoztatottságot eredményez. Hozzátette: Franciaország mellett hazánkban működik a legnagyobb családtámogatási rendszer, amely „azt segíti, aki a gyerekért él, nem pedig azt, aki a gyerekből akar megélni”.

Szót ejtett az egységes magyar jobboldalról, amelynek pillanatnyilag nincs ellenfele. Az ellenzék összességében sem képvisel komoly erőt és teljesen ellentétesek is egymással – mondta. Semjén Zsolt úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-KDNP azért ennyire erős, mert a keresztény, nemzeti, polgári tábor egyben van. Nagy tanulságnak nevezte, hogy az 1994-es választásokon a jobboldal több szavazatot kapott, mint a baloldal, mégsem szerezte meg a mandátumok egyharmadát sem, mert a voksokat külön-külön kapta a széthúzó jobboldal, míg a baloldal egyben volt.

– Az ellenzéki pártok nem fognak tudni közös jelölteket állítani, semmilyen konstrukcióban nem képesek ellenzékként fellépni, ezért képtelenek az ország vezetésére. Nagyobb távolságra vannak egymástól, mint bármelyikük a Fidesz-KDNP-től. A Fidesz-KDNP szövetségen kívül senki nem képes az országot vezetni – jelentette ki.

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Komoly érdeklődés övezte a lakossági fórumot[/caption]

A Nógrád megyei családi kötődésekkel is rendelkező Semjén Zsolt a kormánypárti polgármester-jelölt mellett érvelve kifejtette: egy városnak az előrelépéshez jó kapcsolatot kell ápolnia a megyével, a kormányhivatallal, a kormánnyal és fontos, hogy a határon túli kapcsolatok is erősek legyenek. Simon Tibor elkötelezettségét és a felvidéki magyarsággal való kapcsolatát ismerve képes olyan együttműködésre, amihez a kormány is oda tudja tenni azokat a forrásokat, amivel gazdaságélénkítés érhető el, és ami munkalehetőséget, gazdasági lehetőséget teremt az itteni munkavállalóknak, vállalkozóknak – fűzte hozzá.

Simon Tibor beszélt arról, hogy csődhelyzet előtt áll a város, holott 2014-ben a kormány teljes egészében konszolidálta Salgótarján adósságait, és 2014 végén csaknem egymilliárd forint plusszal adta át a kasszát a fideszes vezetés. Most 1,2 milliárdos a hiány, és az alpolgármester azt hangoztatja, hogy örül, ha fizetést tudnak adni az embereknek.

A polgármester-jelölt megjegyezte: február 15-ig el kellene fogadnia a közgyűlésnek az idei költségvetést, amit az alpolgármester nem hajlandó előterjeszteni. Mint mondta: ez az eljárás nem korrekt, mert a városlakóknak joguk van tudni, hogy mi várható abban az esetben, ha a – szocialisták által – „meghirdetett úton megyünk tovább”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában