Helyi közélet

2016.02.13. 09:45

Folytatódik-e az építkezés?

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Tóbiás József MSZP-elnök[/caption]

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a február 28-i salgótarjáni polgármester-választásnak az a tétje, hogy folytatódik-e a megkezdett munka, a nyugalom, az építkezés a városban.

Salgótarján. Tóbiás József a napokban tartott salgótarjáni lakossági fórumán a másik választási lehetőséget – az MTI tudósítása szerint – úgy foglalta össze: vagy jön a megmondás, „majd megmondjuk önöknek, hogyan kell élni ebben a városban”.

A választás a baloldali Fekete Zsolt és a kormánypártok jelöltje között dől el, és ez két világot jelent – jelentette ki a politikus. A kormánypárti világ szerint „saját hatalmi kényünk-kedvünk szerint adunk egymilliárdot, nem adunk egymilliárdot, újítunk fel iskolát, nem újítunk fel iskolát, ezt majd eldöntik Budapestről” – mondta.

Fekete Zsolt (MSZP-Demokratikus Koalíció-Tarjáni Városlakó Egyesület) nagy előnyének nevezte, hogy a korábban szociális területen dolgozó polgármesterjelölt szakmájából fakad az alázat, az, hogy szolgálatnak tekinti feladatát.

– Aki szociális területen dolgozik, pontosan tudja, hogy itt nem lehet megmondani egy embernek, mit hogyan tegyen; itt megérteni lehet ezt a sorsot, azonosulni kell vele – fejtette ki Tóbiás József. A kormánypárti jelölt ugyanakkor a Klik volt városi vezetőjeként teljesítette az orbáni rendszer igényeit – fogalmazott.

A pártelnök a fórumon példaként említette, hogy Ajka, Kazincbarcika, Szeged vagy Hajdúdorog polgármesterei ellenzékből sikert építenek településeiken.

– Ez a kormány meg tudja oldani, hogy ne legyen évi egymilliárd forint egy város működésében – jelentette ki. De bár az emberekről azt vélelmezi a Fidesz, hogy „bármilyen hülyeséget” lehet nekik mondani, az emberek pontosan tudják, hogy mi a kormány felelőssége és mi az, amit az önkormányzattól várhatnak el – fejtette ki Tóbiás József. Hozzátette: nem azt várják a kormánytól, hogy véres kardként hordozza körbe a menekültekkel szembeni petíciót, hanem azt, hogy jó legyen az ellátás az óvodában vagy egészségügyben.

Az MSZP vezetője azt kérte, szavazzanak úgy a salgótarjániak, hogy kiderüljön, nem kérnek az urizálásból, a hatalmaskodókból, a földesurakból.

Fekete Zsolt polgármesterjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő két hétben a salgótarjániak gyakran hallják majd, hogy a „baloldal egy év alatt csődbe vitte a várost, pedig egymilliárd forinttal vette át az előző, fideszes vezetéstől”. Elmondta többek között, hogy az önkormányzatnak az előző években rendszerint 1,1-1,2 milliárd forintos állami segítségre volt szükségre, hogy a következő évet meg tudja tervezni. 2014-ben még a fideszes vezetőség kért újabb 600 milliós extratámogatást, de a baloldali önkormányzat már nem kapta meg a pénzt, Salgótarján csak 60 millió forintot kapott, majd a 2015-ben kért 500 millió helyett is csak 140 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában