Helyi közélet

2016.02.25. 06:54

Békétlenséggel jár a társadalmi igazságtalanság

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Komjáthi Imre és Vajnai Attila a közös sajtótájékoztatón[/caption]

Közös sajtótájékoztatót tartott Salgótarjánban az MSZP és az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 „Munkát, kenyeret, tisztességes béreket Salgótarjánban is” címmel szerdán, az Öblösüveggyárral szemben lévő parkolóban.

Salgótarján. Komjáthi Imre, az MSZP országos elnökségének tagja kifejtette: a munka, a bér, a tisztességes megélhetés fontos, mert a társadalmi igazságtalanság társadalmi békétlenséggel jár.

– Kenyeret adjunk azoknak, akik éheznek, tisztességes fizetést azoknak, akik ezt az országot szolgálják! Magyarországon ma mindenre van pénz, csak azokra az emberekre nem jut, akik az országot működtetik. Ma arra van pénz, amire Orbán Viktor akarja, hogy legyen – mondta. Hozzátette, hogy a baloldal jelenleg nem tart azon a szinten, hogy a kormányt leváltsa, de addig is megoldást kell kínálni a salgótarjániaknak.

Kitért ezután a különböző pártok színeiben induló polgármester-jelöltekre és szlogenjeikre, végül arra buzdítják az embereket, hogy Fekete Zsoltra szavazzanak.

– Ennek a salgótarjáni választásnak nagyobb a tétje, mint egy hagyományos választásnak, mert Dóra Ottónak csak rövid idő adatott a város élén, de ez alatt is a jó irányba indult el – fogalmazott Vajnai Attila, az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 elnöke.

Arra biztatta azokat a választókat, akik nem élnek választói jogukkal, hogy menjenek el voksolni. Kifejtette ezután, hogy az országban egymillió család él szegénységben, akik nem tudják a rezsiszámlákat fizetni.

– Nekik dönteniük kell, hogy élelmiszert vesznek a gyerekeknek, gyógyszert a nagyszülőknek, vagy fűtenek. Többségük a fűtésen, a világításon kénytelen spórolni, ami elfogadhatatlan a 21. században! Az itt élők tehetnek a salgótarjániakért, nemet mondhatnak a szegénység terjedését elősegítő politikának. Minél többen mennek el vasárnap szavazni, annál nagyobb az esélye fordulatnak. Amint ez bekövetkezik, érdemben javulhat a sorsunk! – mondta végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában