Helyi közélet

2015.07.07. 17:55

Vizuális játék

fenyvesi

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ Horváth Endre Galériájában, az elmúlt hét végén igen nagy érdeklődés mellett megnyílt a XXVIII. nyári tárlat.

Balassagyarmat. A Nógrád megye és megyénkhez kötődő képzőművészek nyári seregszemléjén 45 alkotó képei, szobrai, kerámia munkái láthatók. A művek témaválasztásában épp úgy, mint megvalósításában igen széles skálájúak. A jó rendezésnek köszönhetően szép egységes tárlat fogadja a látogatókat.

[caption id="" align="aligncenter" width="671"] A képzőművészek nyári seregszemléjén 45 alkató munkái láthatók.[/caption]

A megnyitón Csemniczky Zoltán szobrászművész, a kiállítás rendezője, a ház igazgatója köszöntötte a megjelent alkotókat, érdeklődőket. Kiemelte, hogy a 45 kiállítók között sokan  évek óta jelen vannak, de újak is jelentkeztek. Legalább ugyan ennyi azoknak a száma, akik korábban kiállítottak, de a most nincsenek jelen. Van viszont közöttük olyan kiállító, aki évekig jelen volt, aztán Amerikába költözött, és hosszú évek után művével ismét jelentkezett, mert szeretettel gondol a tengerentúlról is erre a városra. Az alkotóknak a nyári tárlat olyan állomás, ami további munkára inspirálja őket. Csemniczky Zoltán arról is szólt, hogy nagy valószínűség szerint az életében ez az utolsó nyári tárlat, amit rendez. A jövő dönti el, hogy utódai hogyan állnak hozzá a folytatáshoz. Kiemelte, a közönség is tudja, hogy az alkotók nélkül a tárlat nem jöhetett volna létre, az ő nevükben is megköszönte a munkájukat. Mindenkinek további sikeres alkotói munkát kívánt, a közönségnek jó tárlatlátogatást. Azt mondta: minden alkotásban konkrét és képzelt lenyomatokat bele lehet látni, mert a művészet befogadása egy nagy vizuális játék. Szenográdi Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában