Helyi közélet

2015.07.29. 15:16

Milyen legyen az internetezés itthon?

fenyvesi

A kollégiumokban, oktatási intézményekben elengedhetetlen a számítástechnikai eszközpark fejlesztése és az ehhez szükséges források biztosítása a minőségi szélessávú, szupergyors internethasználathoz – hangsúlyozta Jakab Jácint. A Fidelitas alelnöke hozzátette: hasonlóan fontosnak tartják az internet-előfizetés közvetlen adóterheinek – áfájának - csökkentését is. A jó kormányzáshoz kellően átgondolt döntések szükségesek – fűzte hozzá, utalva arra, hogy a kormány kezdeményezte az internetről szóló párbeszédet. Kiemelte: a Fidelitas álláspontja szerint a kollégiumok és az egyetemek közösségi terein elérhető wifi hálózatot kellene biztosítani a gyors internetelérés érdekében. A kitűzött célok mielőbbi megvalósulásához arra biztatott minden fiatalt, hogy éljenek a lehetőséggel, töltsék ki a kérdőívet és július 31-ig szavazzanak az InternetKon 20 kérdésére.

[caption id="" align="aligncenter" width="754"] Jakab Jácint[/caption]

A legégetőbb pont a szolgáltatás költsége. Az infrastrukturális feltételek hiánya mellett ez az internet terjedésének másik gátja – mondta Jakab Jácint. Habár, a gyors hálózatfejlesztési programnak köszönhetően hazánkban 2018 végére minden magyar háztartásban hozzáférhető lesz a szupergyors internet, az ár kérdése kulcsfontosságú marad, ezért is szerepel az első helyen az Internetkonban a hozzáférés költségeinek csökkentése. A vezetékes net a felsőoktatási intézmények mindegyikében jelen van, a szélessávú internet tekintetében a magyar felsőoktatás az európai ranglista élén áll – jegyezte meg. Az internetezés ezeken a helyeken mégis nehéz, aminek oka, hogy az épületekben a hozzáférés wifi hálózaton keresztül történik, ezért ennek fejlesztése kulcsfontosságú – szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában