Helyi közélet

2015.07.01. 05:20

Kitüntették a kórház legjobb gyógyítóit…

fenyvesi

„Ez a kórház volt, van és meg is marad! S a munkához mindenki abból merítsen erőt, hogy a betegek szemébe nézve látja saját tudásának, szeretetének egy részét, aminek köszönhetően az emberek nemcsak testileg, hanem lelkileg is gyógyultan távoznak az intézményből.” – hangzott el egyebek mellett hétfőn a Szent Lázár Megyei Kórház Semmelweis napi megemlékezésén. Salgótarján. A rendezvény a Néző Művészeti Kft és a Budaörsi Latinovits Színház a ”Kézmosás fontossága” című koprodukciójával kezdődött, amelyen közreműködött Katona László és Molnár Gusztáv.

[caption id="" align="aligncenter" width="753"] Fotók: Gyurkó Péter[/caption]

Ezt követően dr. Bercsényi Lajos, a Szent Lázár Megyei Kórház főigazgató főorvosa köszöntötte a megjelent dolgozókat és a meghívott vendégeket: – Nekünk ez a kórház természetes módon gyönyörű, de nagyon büszke vagyok arra, amikor jönnek hozzánk Egerből, Miskolcról, Budapestről, Győrből és mindenki azt mondja, de szép rend van itt nálunk. S ez a dicséret mindenki érdeme, ugyanis a rend- és tisztaságtartás kötelességünk, az meg valóban a feladatunk, hogy betartsuk és betartassuk a higiénés szabályokat – fejtette ki.

[caption id="" align="aligncenter" width="753"] Szépszámú meghívott gyűlt össze a folyosón[/caption]

A főigazgató hozzátette: a sikeres pályázatoknak köszönhetően mára megújultak a műtők, csodálatos gépeik vannak, gyönyörű az intenzív osztály, az új sterilizáló, valamint az MR is már gyakorlatilag elkészült. S ezzel egy nagyon nagy hiányt pótolnak, hiszen kimondottan nehéz volt a nógrádi betegeket már máshol ellátniuk. Pályáznak és nyernek, s ezt viszont csak azért tehetik meg, mert az intézmény dolgozóinak munkáján keresztül nap, mint nap be tudják bizonyítani, hogy a rászorultakat és betegeket a szakma szabályai szerint látják el, amihez minden feltétel biztosított, hiszen a műszerek és a szakmai tudás is megvan ahhoz, hogy gyógyítani tudjanak. Dr. Bercsényi Lajos zárásként kihangsúlyozta: azt kéri minden egyes munkatársától, hogy a tudásuk és önfeláldozásuk használatán túl mikor a páciensekkel személyesen kapcsolatba kerülnek, akkor csak a beteg számítson, s legyenek támaszok, beszéljenek vele őszintén, s érezze az illető, hogy hozzá fordulunk. Ha ezt megtartják, akkor a különféle okokból megbetegedett emberek nemcsak testileg, hanem lelkileg is meggyógyulva távozhatnak a kórházból.

[caption id="" align="aligncenter" width="753"] Dr. Márkus László orvos-igazgató helyettesi megbízást vehetett át[/caption]

Az ünnepi gondolatok után az egészségügyi intézmény vezetője Skuczi Nándorral, a megyei közgyűlés elnökével közösen átadták a Semmelweis napi kitüntetéseket, kinevezéseket: július elsején főorvossá lép élő dr. Kovács Gabriella, az Intenzív osztály adjunktusa és dr. Laczkó Katalin, a Sürgősségi betegellátó osztály adjunktusa. Adjunktusi megbízását vehette át dr. Bánkuti Zsuzsanna, a sürgősségi betegellátó osztály szakorvosa, dr. Kiss Tamás Zoltán, az Ortopédiai osztály szakorvosa és dr. Légrády György, a Szemészeti osztály szakorvosa. Batthyány-Strattmann László-díj kitüntetésben részesült dr. Laczkó Tamás, a Központi irányítás orvos-igazgatója. „Miniszter Elismerő Oklevele” kitüntetést kapott dr. Sándor Tibor, a Radiológiai osztály főorvosa és dr. Sojnóczki Sándor, a Traumatológiai osztály főorvosa. A Szent Lázár Megyei Kórház Kiváló ápolója címet ebben az esztendőben Kiska Jánosné, a Belgyógyászat/Kardiológiai osztály főnővére érdemelte ki. Dr. Noskó Károly Emlékdíjat vehetett át dr. Somoskői Nóra, az Intenzív osztály szakorvosa és Tóth Szőllős Szilvia, Szeptikus csontsebészet osztály főnővére. Főigazgatói Dicséretben részesült a Központi laboratórium osztály valamennyi dolgozója. Szent Lázár Megyei Kórházért elismerő oklevél kitüntetés adományoztak Bakos Erikának, a Nőgyógyászat asszisztense, dr. Gordos Szilárd, a Szülészet-nőgyógyászat osztály adjunktusa, dr. Marosi Irén, a Bőrgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa, Grajzel János, a Fenntartás TMK vezetője, Mizser Attiláné, a Neurológiai osztály EEG asszisztense, Rigóné Gyimesi Györgyi, a Szülészet-nőgyógyászat osztály ápolója, Sojnóczki Judit, a Kardiológia asszisztense, Szegedi László gépkocsivezető és Takácsné Virág Ildikó, a Központi irányítás humán erőforrás menedzsere. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevelet adományozott Verbói Ágnesnek, a Bőrgyógyászati osztály főnővére részére. Az egészségügyi intézmény emléklapot adott Mihalik Juliannának, a Nógrád Megyei Hírlap főmunkatársának. Végül, de nem utolsó sorban orvos-igazgató helyettesi megbízását vehetett át dr. Márkus László főorvos.

[caption id="" align="aligncenter" width="753"] A Nógrád Megyei Hírlap főmunkatársa, Mihalik Julianna nevében Fenyvesi Gábor főszerkesztő vette át az elismerést[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában