Helyi közélet

2015.07.04. 05:52

Kitüntetéseket adtak át a Semmelweis nap alkalmából

fenyvesi

Minden évben július elsején ünnepeljük Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz gyógymódja feltalálójának születésnapját, ami egyben a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Az anyák megmentőjének 197. születésnapját, nemcsak megemlékezésekkel ünneplik, hanem országszerte elismeréseket adnak át az egészségügy dolgozóinak a Semmelweis Nap alkalmából és köszönik meg egész éves munkájukat. Budapest/Salgótarján. – 2011-től kezdődően a kormány július 1-jét az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nappá nyilvánította. Ezen a napon meg kell állni egy kicsit és köszönteni azokat, akik a kiválók között is a legkiválóbbak – mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár Semmelweis Nap alkalmából a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen.

[caption id="" align="aligncenter" width="753"] Battyány-Strattman László-díjat adott át dr. Al Ghaoui Nadim főorvosnak (balra) Zombor Gábor államtitkárFotó: Gyurkó Péter[/caption]

Köszöntőjében az államtitkár rámutatott: Magyarországon csökken a kórházi fertőzések száma, a kórházak döntő része megújult, s több mint ötszázmilliárd forint jutott az egészségügyi rendszer fejlesztésére az elmúlt években, miközben az azt megelőző 18 évben összesen csupán kétszáz milliárd. Zárásként kiemelte: mindannyiunk számára példa Semmelweis Ignác, akit élete, tevékenysége során sokszor támadtak, mégis kitartással végezte munkáját. Az ünnepi gondolatok után Zombor Gábor és Mészáros János egészségügyi koordinációért felelős helyettes- államtitkár átadta a Semmelweis Napi elismeréseket. Az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjban részesült dr. Laczkó Tamás, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház orvosigazgatója és dr. Al Ghaoui Nadim, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa, a megyeszékhelyi intézmény volt munkatársa. Az egészségügy területén végzett magas színvonalú szakmai munkájáért Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át dr. Sojnóczki Sándor, a Szent Lázár Megyei Kórház Traumatológiai osztályának főorvosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában