Helyi közélet

2015.07.04. 05:26

Gyémántdiplomás pedagógus

fenyvesi

Nógrád. A község dr. Hesz Mihályról elnevezett általános iskolájának évzáróján meghitt ünnepség keretében köszöntötték az intézmény volt pedagógusát, Bényi Mária Magdolnát, aki itt vette át gyémántdiplomáját.

Az eseményen részt vett az iskola névadója, Bényi Mária Magdolna egykori tanítványa, dr. Hesz Mihály is, akit elkísért dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, valamint megjelent Nagyné Barna Orsolya a KLIK Rétság járási vezetője.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Az egykori tanítvány, dr. Hesz Mihály köszönti az ünnepeltet.[/caption]

Az ünnepségben elhangzott méltatásból kiderült, hogy Bényi Mária Magdolna eredetileg tanítóként végzett, és 1947-ben a Berkenyén kezdte pályafutását. Később, családi okokból került át Nógrádra, ahol a kis Hesz „Misát” is tanította írni-olvasni. Rendszeresen részt vett a falu közösségi életében, míg menet közben folyamatosan képezte magát, így Egerben földrajz-biológia szakos, Pécsett pedig 1955-ben testnevelő tanári diplomát szerzett. Nyugállományba vonulásáig, 1982-ig megszakítás nélkül tanított, és az utolsó tíz évben testnevelés szakfelügyelőként is tevékenykedett. Az ünnepelt a mai napig élénk társadalmi életet él, tavaly decemberben például részt vett azon a rendezvényen, amelyen az iskola diákjai megkoszorúzták édesapja, néhai Bényi Endre, a község legendás kántortanítója emléktábláját. A Pécsi Tudományegyetem által kiállított gyémánt díszoklevelet Babatiné Márton Márta, a dr. Hesz Mihály Általános Iskola igazgatója és Nagyné Barna Orsolya adta át a hatvan esztendővel ezelőtt diplomázott tanárnőnek. H.H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában