Helyi közélet

2015.05.05. 18:24

Zenés ébresztő, főzőverseny, sportdélután

fenyvesi

Piliny. A községben már április 30-án este elkezdődött a május 1-jei  ünnepség. A Bóboska-hegyen fellobbant a tábortűz, felhangzott a tangóharmonika zenéje, előkerültek a poharak, az emberek italozgatás közben nosztalgiáztak, beszélgettek, nótáztak, miközben jól érezték magukat. Másnap reggel, zenés ébresztőre ébredt a falu. Szabó Tamás mezőgazdasági vállalkozó, traktorvontató pótkocsiján a helyi férfikar és a zenészek foglaltak helyet. Végigjárva a falut, ébresztették az alvókat, dallal, zenével köszöntötték az embereket, május 1-jét.

A közösségi ház parkjában kezdetét vette a nap két fő attrakciója, a főzőverseny, és a sportprogramok. A főzőversenyhez, amelyre tizenegy csapat adta le a nevezését, a nyersanyag jelentős részét az önkormányzat biztosította. A hölgyekből álló polgármesteri hivatal és az önkormányzat csapata, Lehoczki Szabolcsné képviselő irányításával finom csülökpörköltet főzött. A polgárőrök, tíz főz férfi csapata, Juhász István vezetésével pörköltet készített. A Csuhajja fiatalokból álló csoport bográcsában is finom étel rotyogott. A pilinyi barátok csapata, Szigeti András vezetésével a gulyás elkészítése mellett döntött. A zsűri két tagja, Kovács László a község konyhájának szakácsa és  Valachné Stoff Lídia élelmezésvezető a lehető legdemokratikusabb döntést hozták, amikor azt mondták, mindenki főztje finom és ízletes volt. A zöld gyepen pattogott a futball labda, a színpadon szólt a zene, az emberek beszélgettek. Az önkormányzat, a  rendezvényre kilátogató pilinyieket egy pár virslivel vendégelte meg. Többen meggyőződhettek arról is, hogy a főzőcsapatok „jó ízű” munkát végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában