Helyi közélet

2015.05.19. 18:56

Térségi „Múzsák” a színpadon

fenyvesi

A Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében megkezdődtek a Múzsa Művészeti Fesztivál – amolyan „kis ki-mit-tud” térségi versenyei. A balassagyarmati járás Drégelypalánkon megrendezett elődöntőjére tíz jelentkező akadt.

[caption id="" align="aligncenter" width="506"] Lukács Ákos a tangóharmonikát szólaltatta meg[/caption]

Drégelypalánk - Az énekelt – és hangszeres zene kategóriában az ötletgazdák szándéka szerint nem számít sem a kor, sem a műfaj. Így aztán ezen a járási elődöntőn is szépen megfért egymás mellett a népdal, a modern ritmusú ének, a furulyajáték és a harmonikaszó. Érdekes színfoltja volt az eseménynek a házigazdák képviseletében színpadra lépő hetvenöt esztendős Gál János bácsi, aki előbb a hagyományőrző csoport szólóénekeseként tűnt fel, majd szájharmonikás magánszámát vicces szavak kíséretében vezette fel. A fiatalabb nemzedékből a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola alsó tagozatos furulyás-énekes csoportja aratott osztatlan elismerést, nagyon szép, játékos gyermeki dallamokkal szórakoztatva a hallgatóságot, míg a pataki Pauer Csilla és az érsekvadkerti Németh Eszter inkább a modern kor vívmányainak szavazott bizalmat, korunk hazai popcsillagainak egy-egy számát énekelve. Ügyesek voltak a szügyi „Csalogányok”, illetve a gyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola „Pacsirták” kórusa. Berki Nikolett és Karmann Dominik, ugyancsak Balassagyarmatról egy érdekes duettet adott elő. A drégelypalánki Lukács Ákos a tangóharmonikáját „bűvölte”, az ipolyvecei asszonykórus pedig szép népdalokkal kedveskedett.

H.H.-Sz.B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában