Helyi közélet

2015.05.19. 18:51

Paprikás krumpli főtt az Apák napján

fenyvesi

Azt ugye mindenki tudja, hogy mikor ünnepeljük Anyák napját. Május első vasárnapja után nem sokkal azonban az erősebb nem, gyermekáldással érintett személyiségeit is köszönthetjük: ez az Ivó névnaphoz kötődő Apák napja. Horpácson már hagyomány ilyenkor az egész napos mulatság.

Horpács – Amikor odaértünk az esemény színhelyére, éppen azt hallottuk, hogy még két perc maradt hátra az Ifjú Titánok – Öreg Harcosok labdarúgó rangadóból. A kék mezes idősebb nemzedék gyors támadás vezetett, majd egyik kiválóságuk egy rosszul sikerült becsúszó szerelést követően akkorát huppant a gyepen, hogy percekig fájlalta sajgó végtagjait. A megítélt szabadrúgás után rezdült a háló, s mint megtudtuk, ez már csak „i-re” a pont volt, 2-0-ra nyertek végül az Öreg Harcosok. Akiknek aztán saját csapattagjuk, a község polgármestere, Molnár Zoltán adta át a megérdemelt trófeát, és az üveg pezsgőt, míg a fiatalabbak kissé zsörtölődtek, mondván túl rövid volt a mérkőzés, és ha kicsit tovább tart a derbi, egész biztosan fordítanak.

[caption id="" align="aligncenter" width="581"] A győztes paprikáskrumpliból merítenek a zsűritagok[/caption]

Miközben a derék focisták javában rúgták a bőrt, négy helyen is rotyogott a bográcsokban az ízes paprikás kumpli. A korábbi Apák napjain nem rendeztek hasonló főzőversenyt, ám most egy röpke falusi közvélemény-kutatást követően úgy döntöttek, itt az ideje a programkínálat bővítésének. Amint lejárt a határidő, a közösségi ház hűs termébe vitték a finom falatokat, ahol aztán kéttagú szakértő bíráló bizottság kóstolta az ételeket. „Ez egy kicsit édes” – hangzott az egyik bírálat, „ez a krumpli meg nem főtt meg rendesen” – szólt a másik értékelő mondat. Végül aztán a legízletesebbnek, a legpompásabban elkészítettnek a dejtári „Kápi és csapata” kolbászos paprikás krumpliját választotta a zsűri – amivel a személyes kóstolás után e sorok írója is tökéletesen egyetértett.

[caption id="" align="aligncenter" width="625"] Az Öreg Harcosok (kékben) biztosan nyertek a fociban[/caption]

A nap hátralévő részében íjászkodás, erős emberek viadala a Horpácsi Herkules kitüntető címért, és több fellépővel rendezett szórakoztató műsor várta – késő estig – az Apák napja résztvevőit.

Hegedűs - Sztranyovszky

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában