baleset

2018.08.11. 16:29

Ukrán kisbusz az árokban, több mint egy tucat sérült – friss információk

Felborult egy kisbusz a nőtincsi elágazó közelében.

A Nógrád Megyei Rendőrfőkapitányság beszámolója szerint személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt augusztus 11-én délután a 2-es számú főút 51-es kilométerszelvényében. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a nőtincsi elágazó közelében egy ukrán honosságú kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között lehaladt az úttestről, az út menti árokba hajtott és felborult. A balesetben az elsődleges adatok alapján 14 személy sérült meg.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság információi szerint a baleset következtében a jármű ki is gyulladt, amelynek tüzét a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A baleset helyszínére a rétsági, a váci, a berceli hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, illetve a fővárosból egy daru és egy műszaki mentőszer is kiérkezett. Információk szerint a jármű valamennyi utasa megsérült, a mentők ápolják mindannyiukat elszállításukig. Négy sérültet mentőhelikopterrel már el is szállítottak.

Szombat este az MTI újabb információkkal szolgált, miszerint nyolc súlyos, valamint öt könnyebb sérültet láttak el és szállítottak kórházba – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. – Az árokba hajtott kisbusz súlyos sérültjei közül többek állapota életveszélyes – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a sérültek mindegyike felnőtt, gyermek nincs köztük.

A riasztásra Nógrád és Pest megye, valamint Budapest mentőállomásairól is indultak mentőegységek, illetve négy mentőhelikopter is ment a helyszínre. A mentők a súlyos sérülteket négy budapesti kórházba szállították, a könnyebb sérültek pedig Vácra és Balassagyarmatra kerültek – közölte Győrfi Pál.

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t este 19 órakor arról tájékoztatta, hogy a helyszínelés még tart, továbbra is teljes útzár van érvényben a 2-es főúton. A helyszínelés és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlik, a rendőrök a forgalmat Nógrád és Diósjenő irányába terelték.

Fotónk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában