Nógrád megye

2018.05.25. 14:58

Játszva látszódtak

A program győztese egy mobil KRESZ parkkal is gazdagodott.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az elmúlt évek sikerei alapján 2017. évben is meghirdette a „Játszva Látszódj” elnevezésű programját. A versenyt a megye általános iskolásai számára írták ki, melynek célja az volt, hogy játékos formában hívja fel a gyermekek figyelmét a biztonságos közlekedés szabályaira, ezen belül is a láthatóság fontosságára. A gyermekek feladata az volt, hogy kreativitásukat kihasználva olyan új megoldásokat találjanak, melyek segítségével az őszi és téli hónapokban is láthatóvá tudják magukat tenni a járművezetők számára. A szakemberek a program alapján hívták fel az iskolások figyelmét arra, hogy milyen fontos a szabályos közlekedés, mert így megelőzhetőek a korosztályukat érintő balesetek.

A beérkezett több tucat pályamű közül a Mocsáry Antal Általános Iskola Karancsaljai Tagintézmény 3. osztályos tanulóinak az anyaga bizonyult a legjobbnak, akik az elmúlt évben már részt vehettek az első helyért járó osztálykiránduláson, és a napokban pedig átvehették a nyerteseknek járó mobil KRESZ parkot.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság idén is folytatja programját, melybe még több iskolát szeretnének bevonni.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában