Helyi kék hírek

2017.05.03. 04:10

„Házhoz megyünk”

fenyvesi

Nógrád megye. Idén is folytatódik a „Házhoz megyünk” elnevezésű országos bűnmegelőzési programsorozat Nógrád megyében. A projekt célja a lakosság biztonságérzetének további növelése. A rendőrség többek között az egyes településeken felállított információs pontokon segíti a lakosságot a biztonságos környezet kialakításában, ez által fokozva az állampolgárok önvédelmi képességét.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság bűnügyi szakterületen szolgálatot teljesítő szakemberei az idei első alkalommal Rimócon adtak prevenciós tanácsokat az érdeklődők számára.  A rendőrök a kerékpár tulajdonosoknak biztosították a helyszínen a „BikeSafe” rendszerben történő ingyenes regisztrációt is. Ez által a biciklik a későbbiekben visszakereshetőek, elősegítve ezzel egy esetleges lopás esetén a bűncselekmények felderítését, valamint az eltulajdonított kétkerekűek megtalálását.

A program részeként a Szent István Általános Iskolában Kocsó-Kovács Zsuzsanna rendőr törzszászlós tartott előadást a felső tagozatos tanulóknak az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről, illetve a gyermekek sérelmére elkövetett jogsértéseket elősegítő tényezőkről. A diákok kérdéseire válaszolva az előadó beszélt a gyermekek által elkövetett jogsértések sajátosságairól és azok jogkövetkezményeiről is.

A közel száz fő részvételével zajló programsorozatot lakossági fórum zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában