Helyi kék hírek

2017.01.09. 06:22

Emberségből jeles a rendőröknek!

fenyvesi

A rendkívül hideg időjárás miatt a rendőrök Nógrád megyében is rendszeresen, visszatérően ellenőrzik az egyedül élő, időskorú embereket. Az egyenruhások az elmúlt napokban, ha kellett fát aprítottak és hordtak be a szépkorúaknak, ha kellett begyújtani segítettek nekik, ha kellett biztonságos helyre szállították őket a fagy elől A rendőrség továbbra is kéri a lakosságot: haladéktalanul tárcsázzák az ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámot, amennyiben a közvetlen környezetükben valaki nem ad életjelet magáról, vagy feltételezhető, hogy nincs fűtési lehetősége!

Nógrád megye. A rendkívül hideg időjárás miatt kiemelt figyelmet fordítanak az egyedül élőkre a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közterületen szolgálatot teljesítő járőrei, valamint a körzeti megbízottak. A rendőrök visszatérően ellenőrzik azokat a helyeket, ahol időskorúak, vagy az utcán élő személyek tartózkodhatnak. Együttműködve az önkormányzatokkal, a polgárőrséggel és a civil szervezetekkel haladéktalanul gondoskodnak a rászorulók megfelelő tüzelővel való ellátásáról, vagy szükség esetén melegedő helyiségbe történő elszállításáról.

[caption id="" align="aligncenter" width="980"] Az egyenruhások rendszeresen, visszatérően ellenőrzik az egyedül élő időseket (Fotó: Rendőrség)[/caption]

A múlt pénteken három esetben vált szükségessé azonnali biztonsági intézkedés: egy átfázott 62 éves nőt fűtött lakóhelyére, míg egy 61 és egy 69 esztendős asszonyt az önkormányzat által üzemeltetett melegedőbe szállítottak a rendőrök, mivel otthonaikban nem volt biztosítható a fűtés.

Szombaton reggel pedig egy szomszéd hívta a rendőrség ügyeletét azzal, hogy Taron egy idős, egyedül élő férfi veszélyben lehet. A helyszínre érkező egyenruhások felvették a kapcsolatot a fűtetlen – mínusz öt Celsius-fokos – lakásban lakó 71 éves férfival, aki elmondta, hogy jól van, de tüzelője nincs és fázik, továbbá a rokonaival nem tartja a kapcsolatot. A mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták az idős embert, orvosi ellátása azonban nem volt szükséges. A rendőrök felkutatták és értesítették a hozzátartozóit, akik tűzifát vittek neki és befűtöttek a házban.

Szintén január 7-én reggel érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy nagykeresztúri lakóházban két idős ember él, de nincs jele annak, hogy fűtenének. A járőrök és a mentőszolgálat munkatársai a helyszínre mentek, ahol egy 65 esztendős férfit és egy 63 éves nőt találtak, akik orvosi ellátást nem igényeltek. A házban nem volt és fűtés a nyílászárók sem szigeteltek, ezért a rendőrök felvették a kapcsolatot a nagykeresztúri polgármesteri hivatallal, amely tüzelőanyagot biztosított az idős házaspárnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="980"] Ha kellett, fát hasogattak (Fotó: Rendőrség)[/caption]

Ugyancsak szombaton, röviddel 11 óra után egy 92 éves bánki férfi hívta a rendőrség 112-es segélykérő telefonszámát, és elmondta, hogy idős koránál fogva már nem tudja magát ellátni, sem a tűzifát behordani. Az egyenruhások kérésére Tereskén lakó ismerőséhez szállították őt, aki vállalta, hogy gondoskodik az ellátásáról.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság – a rendkívüli hideg időjárásra tekintettel – továbbra is kéri a lakosságot, hogy haladéktalanul tárcsázzák az ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámot, amennyiben a közvetlen környezetükben valaki nem ad életjelet magáról, vagy feltételezhető, hogy nincs fűtési lehetősége. A rendőrség várja a bejelentéseket azoktól is, akik nem tudják felvenni a kapcsolatot hozzátartozóikkal, vagy segítségre szoruló embert látnak a közterületen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában