Helyi kék hírek

2017.02.13. 06:40

Ellopták a vadászházat

fenyvesi

Vádat emelt a Pásztói Járási Ügyészség egy 29 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki társaival két faházat és más építményeket lopott el egy tó partjáról, csaknem ötmillió forint értékben.

Pásztó/Szirák. A férfi őrizetlen faépületeket és egyéb, értékkel bíró dolgokat tulajdonított el a nyomozás során ismeretlenül maradt társaival 2015 áprilisa és októbere között a Szirák külterületén található, úgynevezett Egresi tavak partjáról.

Ellopták egy kínai állampolgár két, egyenként 54 négyzetméter alapterületű vadászházát, egy őrházat és egy takarmánytárolót. A faépületeket a betonalapig elbontották, de egy zsilipet is megbontottak, továbbá egy stéget, a villanyvezetéket és egy trafót is szétszedtek. A kétszárnyú fémkaput, valamint a többi ott talált fémtárgyat is összedarabolták, az épületek tetőszerkezeteit pedig kibontották. A faházak alkotórészeit, az azokban talált két cserépkályhát és a vasanyagot is a vádlott lakóhelyére szállították.

A tettesek mindezeken túlmenően eltulajdonították két működésképtelen jármű szerkezeti felépítményét is úgy, hogy azokat baltával széthasogatták. A fémelemeket szintén a 29 éves férfi lakására szállították.

Az elkövetők több mint 4,7 millió forint kárt okoztak a sértettnek, amiből alig több mint 33 ezer forint térült meg.

A Pásztói Járási Ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását, valamint az okozott kár megtérítésére kötelezését indítványozta vádiratában – tájékoztatta lapunkat dr. Bóna Gyulamegyei főügyész.

Címkék#Pásztó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában