Helyi kék hírek

2016.09.21. 04:58

Bordélyházakat üzemeltettek Ausztriában

fenyvesi

A rendőrök vádemelést javasolnak a 47 éves férfi és a 26 éves nő ellen, akik a gyanú szerint több bordélyházat üzemeltettek Ausztriában.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága prostitúció elősegítése bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást B. Gy. és B. A. tari lakosok ellen. A rendőr-főkapitányság - saját információi alapján - az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Rendőrség és a Bécsi Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve 2015. július 7-én fogta el a prostituáltak futtatásával foglalkozó férfit és nő társát.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a 47 éves férfi és 26 éves társa 2010. évtől négy stúdiót működtetett Bécsben bordélyházként, ahol mintegy ötven - többek között Magyarországon újsághirdetés útján toborzott - nőt foglalkoztattak prostituáltként. A gyanúsítottak az áldozatok által megkeresett pénz felét elvették és azt részben vagyonuk gyarapítására - gépjárművek, ékszerek vásárlására, családi házaik felújítására - fordították. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Magyarországon és az osztrák rendőri szervek - nemzetközi jogsegély keretében - Bécsben, egy időben, nyomozási cselekményeket hajtottak végre. A rendőrök a férfit és a nőt lakóhelyükön elfogták, továbbá a külföldi ingatlanokat és ott lévő személyeket ellenőrzés alá vonták. A gyanúsítottak magyarországi és ausztriai ingatlanjaiban tartott házkutatások alkalmával a nyomozók személygépkocsikat, nagyobb összegű készpénzt, valamint ékszereket találtak és foglaltak le, továbbá több vagyontárgy zár alá vételét kezdeményezték. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 47 éves férfi és 26 éves társa ellen folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes Pásztói Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában