Bátonyterenye

2018.02.23. 09:01

Hirtelen fékezett, beleszaladtak

Az elmúlt 24 órában négy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye közútjain a rendőrök.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi közlekedett személygépkocsijával február 23-án 9 óra 12 perc körül Bátonyterenyén, a Madách úton Salgótarján irányából Hatvan irányába, amikor az előtte haladó jármű a gyalogátkelőhely előtt hirtelen megállt, melyet követően ő járművével már megállni nem tudott, és az előtte álló járműnek ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Az elmúlt 24 órában a megye területén még további három anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a köd, a csapadék, a nedves, csúszós utak, gyakran a nappali órákban is, de főként az éjszakai órákra jellemző jellemző fagypont körüli hőmérséklet nehezíti a közlekedést. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak. Kérik a járművezetőket, hogy a kockázati tényezőket figyelembe véve a haladási sebességüket a mindenkori időjárási-, út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, tartsanak nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen irányváltoztatással vagy intenzív fékezéssel járó manővereket.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában