Kegyetlenség

2023.09.21. 09:36

Sorsára hagyta rosszul lett utasát a nógrádi sofőr

Vádat emeltek egy 52 éves dél-nógrádi férfi ellen, aki egy mikrobusz vezetőjeként nem hívott segítséget az epilepsziás rohamot kapó utasához, aki később meghalt.

Nool.hu

A képen a vádlott által használt személygépkocsi látható, a felvétel a helyszíni szemle során készült

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunknak megküldött közleménye szerint a vádlott 2019 őszén budapesti építkezésekre szállított munkásokat lakóhelyéről. Október 11-én délután már hazafelé tartottak, amikor az utasai „biofüves” cigarettát szívtak, majd egyikük rosszul lett: az oldalára dőlt, remegett, hányt, rángatózott, majd hörögni kezdett és az eszméletét is elvesztette.

Mint azt a közleményben írják: a rosszul lett utas testvére kérte a sofőrt, hogy hívjon orvost epilepsziás rohamot kapott fivéréhez, mivel az utasoknak nem volt mobiltelefonja, egy másik utas pedig arra kérte, hogy álljon meg és úgy hívjanak segítséget.

A vádlott sofőr azonban az utasok kérése ellenére sem hívott mentőt, hanem a sértett édesanyjának otthonához szállította a rosszul lett férfit, aki ingatlanhoz érkezéskor már magatehetetlenül feküdt a mikrobusz középső üléssorán. Bevitték őt a házba, de ekkor már nem reagált semmire, aki kihívott mentők pedig már csak a beteg halálát tudták megállapítani.

A mikrobuszt vezető sofőr a rendkívüli körülmények ellenére sem személyesen, sem telefonon nem nyújtott segítséget a kialakult epilepsziás rohama miatt közvetlen életveszélyben lévő férfinak, ezért a Salgótarjáni Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat ellene, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Beismerése esetén 1 év, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre számíthat és a több mint 700 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie, ha elítélik. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság hoz ítéletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában