Lopássoozat

2023.09.15. 10:50

Nem volt kegyelem: a kutyaóltól a sörpad garnitúrákig mindent ellopott a két tarjáni fiatal

A salgótarjáni nyomozók elfogták és őrizetbe vették azt a két helybeli férfit, akik az elmúlt időszakban számos helyre törtek be a vármegyeszékhely területén és a kutyaóltól kezdve a sörpad garnitúrákig mindent elloptak.

Gerhát Karina

Az elmúlt időszakban számos helyre tört be a két fiatal

Forrás: Police.hu

– A lopássorozatot a két 19 éves elkövető augusztus közepén kezdte meg Salgótarjánban, amikor is egy bérelt parkolóban álló tehergépjárműből a saru és a kábel elvágásával egy akkumulátort lopott el, és ezzel nyolcvanezer forintos kárt okozott a sértettnek – tudta meg portálunk Tamás-Kovács Andreától, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Hozzátette: néhány nappal később a tettesek egy lakóház udvarára mentek be, ahonnan kilencvenezer forint értékű alufelnivel távoztak, majd augusztus végén egy hétvégi házból loptak el különböző használati-, valamint kertészeti műszaki eszközöket, közel kétszázezer forint értékben.

Mint megtudtuk: a bűnlajstromot a két férfi tovább bővítette azzal, hogy augusztus vége és szeptember eleje között hárommillió forintnyi, összesen negyven garnitúra sörpadot lopott el úgy, hogy egy telephely udvarán lévő konténer ajtajáról lefeszítették a lakatot, majd abból az éj leple alatt  – három-négy darabonként – hordták ki és vitték el a padokat, illetve az asztalokat. A két fiatal szeptember 7-én sem aludt, először egy telephelyre mentek be, ahonnan egy állatvédő egyesület tulajdonát képező kutyaólat vittek magukkal, majd egy üzem ajtaját feszítették fel és onnan félmillió forint értékű tetőlécet, valamint elektromos szerszámgépeket loptak el.

– A salgótarjáni nyomozók a 19 éves fiatalokat a napokban elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, ahol vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették őket. A két tettes a lopásból származó értékeket – a jelenlegi adatok alapján – több helybeli lakosnak is értékesítette, akik közül egy férfit a nyomozók pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. Nála a hatóság tagjai a bűncselekmény elkövetéséből származó értékek egy részét meg is találták – emelte ki Tamás-Kovács Andrea.

Kifejtette továbbá: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a büntetőeljárás során vizsgálja további személyeknek a bűncselekményekben való részvételét is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában