Katasztrófavédelem

2023.06.08. 14:01

Több nógrádi településen már a családi házakat is veszélyezteti a víz

A felhőszakadás és a zivatar egyre több feladatot ad a tűzoltóknak – adta hírül a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

N. O.

Mint írták: elsősorban Heves és Nógrád vármegye érintett, ahol lakóházakba, pincékbe és udvarokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérik a tűzoltók segítségét.

Mint arról portálunk is beszámolt: Pásztóról több bejelentés is érkezett a kora délutáni órákban. A Kékesi úton egy családi házat veszélyeztet a víz, amelyet az egységek homokzsákokkal próbálnak visszatartani. A Tóthegyes úton egy családi ingatlan udvarát 50-60 centiméter magasságban elárasztotta a csapadék. Ugyancsak Pásztón, a Nyikom utcánál kiöntött a patak, amelynek hídját a tűzoltók lezárták a forgalom elől. Ennek következtében Nyikom és a Vörösmarty úton a kerteket veszélyezteti a víz. 

Kapás Márton elárulta, hogy a bátonyterenyei és a salgótarjáni tűzoltók mellett, a gyöngyösi lánglovagok is a helyszínen vannak és a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett homokzsákokkal védik a házakat. A helyi lakosok is segítenek a munkálatokban. Mint mondta: az Ágasvár úton egy házban szivattyúval kell eltávolítani a vizet.

Ezen túlmenően Bercelen, a Tabáni úton egy családi ház földszintjét és pincéjét is elöntötte a víz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában