Közlekedés

2023.06.06. 15:09

Megvan, melyik család képviselheti Nógrádot az országos rendőrségi versenyen

Ismét összemérték ismereteiket a Nógrád vármegyei családok.

Nool

Elméleti és gyakorlati tudásukat is bemutatták a családok

Forrás: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett "Közlekedik a család" vetélkedőn nyolc család mérte össze elméleti és gyakorlati közlekedési ismereteit. A versenyen a családok KRESZ tesztlap kitöltésével bizonyították elméleti tudásukat, majd kerékpáros és autós ügyességi pályákon mutatták be járműkezelési képességeiket. A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete pedig egy imitált baleseti helyszínen elsősegélynyújtási feladatokkal várta a versenyzőket - közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mint írják, a verseny vármegyei döntőjét a Sándor család nyerte, a Kerényi család lett a második, míg a Kovács család a harmadik helyet szerezte meg. A díjakat átadó, Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, hangsúlyozta a családok szerepét és a szülők példamutatásának fontosságát a helyes közlekedésre nevelésben. 

A Sándor család szeptemberben az országos megmérettetésen képviselheti a vármegyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában