Katasztrófa

2023.06.08. 13:39

Lezárták Mátrakeresztest a nagy esőzések miatt

Le kellett zárni a városrészen található Kékesi utat a heves esőzések következtében – közölte Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunkkal.

N. O.

Hozzátette: a helyszínre a pásztói hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai vonultak. A hírt Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója is megerősítette, aki elárulta: a kollégái most helyezik ki a lezárásról szóló táblákat.

Mindeközben Pásztón is gondot okozott a sok csapadék. Kapás Márton kiemelte: a Nyikom és az Ágasvár úton is hömpölyög a víz. Ott a salgótarjáni, valamint a bátonyterenyei hivatásos lánglovagok intézkednek, ahogy a Kövicses és a Gyöngyösi úton is. Mint megtudtuk: a 2408-as út Pásztó - Galyatető-Mátraháza közötti szakasza is le van zárva a 12-es kilométernél. Heves vármegyébe a Mátrán keresztül nem lehet eljutni.

Nemrég írtunk arról, hogy nagy mennyiségű saras és hordalékos vízátfolyás keletkezett a sok csapadék következtében, Pásztó és Szurdokpüspöki között csütörtök délelőtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában