Bilincsben

2023.05.18. 09:52

Több mint hat év börtönt kapott az egykori szerelmét többször is megverő nógrádi férfi

A Nógrád Megyei Főügyészség 2022 nyarán életveszélyt okozó testi sértés, személyi szabadság megsértése és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat egy 32 éves kelet-nógrádi férfi ellen, aki 2019 őszétől többször – általában ittas vagy bódult állapotban – ököllel, illetve seprűnyéllel bántalmazta élettársát, úgy, hogy a nő az egyik, 2019. novemberében történt verés során életveszélyes, hasi vérgyülemmel járó léprepedést is szenvedett, ami miatt lépét műtéti úton kellett eltávolítani.

Nool

A sértett 2020. június 11-én már két hete az édesanyjánál tartózkodott, ahonnan a vádlott vásárolni és beszélgetni hívta el őt, de ehelyett autóval egy földútra vitte, ahol egy műanyag léccel bántalmazta, majd amikor a nő megpróbált elfutni, utolérte és ököllel verte meg őt, ezután visszakényszerítette az autóba. A nő egy idő után szükségleteire hivatkozással megállíttatta az autót és abból kiszállva ismét megpróbált elfutni, de a férfi megint utolérte, a földre teperte, ököllel többször arcon és fejen ütötte őt, belerúgott az oldalába, majd a gépkocsiba beszállt és a nőt otthagyva elhajtott.

A férfi a Balassagyarmati Törvényszéken 2022. október 21-én megtartott előkészítő ülésen beismerte a terhére rótt cselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a törvényszék ott helyben 6 év 4 hó börtönre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezte őt 660.497 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítéletet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádirati mértékes indítványban szereplő 7 év börtön kiszabásáért, a vádlott pedig enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla április 5-én helybenhagyta az első fokú döntést, hivatkozva arra, hogy mivel  másodfokon a tényállást nem egészítette ki, illetve nem helyesbítette, az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés kisebb fokú megváltoztatásának nincs helye. A 6 év 4 hónapos első fokú ítélet ezért április 5-én jogerőre emelkedett és végrehajthatóvá vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában